5 aplikací, které ti pohlídají zdraví: přivolávač záchranky i hlídač pití

Shutterstock
|
21. 04. 2024
|
Je prokázáno, že většina populace telefon používá víc, než je zdrávo, a taky víc, než je nutné. Aby tak chytrý telefon nebyl zlým pánem, ale dobrým sluhou, měj v něm prospěšné aplikace!

Svět moderních technologií může být dvousečný. Když jsme náchylní k závislostem a dobře se v něm neorientujeme, můžeme mu snadno nezdravě propadnout a už se vezeme. Pokud se ale umíme ovládat a jsme vybavení určitou digitální gramotností, telefon nebo chytré hodinky nám můžou posloužit přímo skvěle. A to dokonce i v otázce života a smrti, jak si hned ukážeme.

Existují totiž aplikace, které nám nejenže můžou pomoct zůstat na správné cestě ke zdravějšímu životnímu stylu, ale umí v nouzi nejvyšší například i přivolat pomoc. Pojď se s námi podívat do světa inovativních technologií a zjisti, jak ti můžou tyto aplikace pohlídat zdraví a podpořit tvůj každodenní boj o vitalitu a pohodu.

Záchranka

Nečekané nepříjemnosti nejrůznější povahy se mohou objevit kdykoliv bez ohledu na to, kdy a kde se zrovna nacházíme. Aplikace Záchranka, kterou si snadno nainstalujeme do mobilu, je proto vždycky na jeden stisk nouzového tlačítka připravena k rychlému kontaktování zdravotnických záchranných služeb nebo horské záchranné služby.

Funguje na principu GPS lokátoru a nabízí širokou škálu chytrých funkcí a propojení, které nám nebo někomu jinému můžou v případě potřeby poskytnout rozhodující pomoc. Než k tobě totiž dorazí zdravotníci, na telefonu máš zkušeného operátora, který ti s lecčím poradí.

Hydro Coach

Hydro Coach je šikovná aplikace pro každého, komu pokulhává pitný režim. Zaznamenává, monitoruje a připomíná nám, abychom doplnili tekutiny. Hlídač pitného režimu v podobě aplikace Hydro Coach je absolutně nenáročný na ovládání, je intuitivní a uživatelé si hodně chválí taky hezké zpracování estetiky. Všudypřítomná modrá barva hned v člověku vyvolává touhu po sklenici vody, takže účel aplikace je vlastně splněn.

Hydro Coach je zdarma a dá se propojit s dalšími fitness aplikacemi. Když tak spojíme příjemné s užitečným, vzniká super kombo, které našemu zdraví jedině prospěje.

Monitor spánku

Sleep Monitor si sice můžou pořídit jen uživatelé Androidu, ale to ty, kteří ho nevlastní, nijak nediskvalifikuje. Zejména proto, že fanoušci stařičkých zařízení s největší pravděpodobností v noci klidně spí a nesjíždí do dvou do rána sociální sítě, naopak vyznavači moderních technologií, byť ne androidových, mají na výběr spoustu jiných spánkových aplikací.

Tenhle monitor spánku zvládá přehrávat relaxační zvuky, které nás do říše snů hezky dovedou a umí taky monitorovat celý náš spánkový proces. Chrápali jsme? Mluvili ze spaní? Probíhal nějaký neklid? To všechno monitor spánku zaznamenává.

Všechno, co jsi chtěla vědět o spánku, ale ještě to nevíš

Skin Care

Skin Care neboli péče o pleť. Rutinní a pravidelná péče o pleť by měla být přirozenou součástí života každé ženy. Často tomu tak ale není a pleť zanedbáváme, jak jen se dá. Když už si večer na obličej sem tam naneseme první krém, který nám přijde pod ruku, dá se to v podstatě považovat za úspěch.

V zanedbané pleťové péči ale zdaleka nejde jen o čas. Mnohdy ani nevíme, jak na to. A právě s tím nám pomůže aplikace Skin Care. Je to takový osobní kosmetický poradce, který pracuje s našimi údaji, které vyplníme. V aplikaci najdeme nejrůznější tipy a kroky k tomu, jak pokožce vrátit krásu i zdraví, a pohlídá nám dodržování pečující rutiny.

VOS: Pečuj o duševní zdraví

Jak už samotný název aplikace naznačuje, tady se bude pečovat o naše duševní zdraví a pohodu. K tomu pomůžou různé nástroje, které aplikace obsahuje. Chytře například pomáhá v boji proti prokrastinaci, najdeš v ní chytrý AI deník, různé motivační rady a tipy ti napoví, jak zvládnout momentální stres a nápomocná je tahle apka i v souvislosti s produktivitou.

Nabízí různá dechová cvičení a jednoduché meditace, které jsou pro duševní pohodu balzámem. Svým způsobem vlídně, ale efektivně pomáhá nastolovat zdravý denní režim tak, aby člověk nakonec uléhal do postele s tím, že se den povedl.

Která aplikace je jako stvořená přesně pro tebe? Spíš hlídací, nebo motivační?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje:

  • zachrankaapp.cz
  • hydrocoach.com
  • sleepmonitor.emobistudio.com/pc
  • play.google.com/store/apps/details?id=beauty.skin.care.app
  • vos.health/cs
Související články