O něco lepším řešením je připravit si „krtinec“ pěkně poctivě, ne ze sáčku. A úplně nejlepší je udělat si ho ve fitness verzi, s níž sice taky schramstneš nějakou tu kalorii, nicméně získáš aspoň trochu bílkovin a živin, o kterých by sis jinak v souvislosti s dortem mohla nechat jenom zdát.
Pár zajímavostí o oblíbené pochoutce
Krtkův dort pochází z Německa, kde se často podává jako narozeninový dort. Dělává se i naruby, tedy s tmavým krémem a světlým korpusem, nebo v jahodové podobě. Klasika staví na mouce, šlehačce, želatině, pudingu, oleji a vejcích. A micmohodem – nemusíš ho tvarovat do kupičky, dá se udělat i na plech.
Fitness Krtkův dort, který nedáš z ruky
Než se do tohohle skvostu pustíš, upozorňujeme, že je těžké nesníst ho celý najednou. A taky připomínáme možnost upéct ho klasicky do podoby hromádky, ale i na plech jako klasickou buchtu.
Co potřebuješ: na těsto 1 balení čokoládového pudingu, 30 g čokoládového proteinu, 20 g holandského kakaa, ½ balíčku kypřicího prášku, vanilkové aroma (nebo flavdrops), 4 vejce a kokosový olej; na náplň 2 banány, 1 balení vanilkového pudingu (nebo flavdrops), 250 ml mléka, vanilkové aroma, 300 g tvarohu a 30 g vanilkového proteinu
bigstock-bananas-lie-on-the-board-whol-401418524.jpg
Jak na to?
- Smíchej suché suroviny – pudingový prášek, protein, kypřicí prášek a kakao.
- Pak přidej vejce a vanilku a všechno promíchej. Vznikne ti poměrně tekuté těsto.
- Vymaž si formu o průměru 20 cm kokosovým olejem, vlij do ní těsto a peč zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 175 °C.
- Než se korpus upeče, připrav si krém. Ve 250 ml uvař vanilkový puding a přidej vanilku nebo vanilkové flavdrops. Pokud dáváš jen vanilku, přidej trošku erythritolu, ať je výsledek sladší.
- V míse rozmíchej tvaroh s vanilkovým proteinem, a jakmile hotový puding trošku vychladne, přimíchej k němu tvaroh. Vznikne ti hustý krém.
- Vychladlý korpus vydlabej lžící a kolem dokola nech okraj zhruba 2 centimetry.
- Banány podélně rozkroj a naskládej je do vydlabaného korpusu.
- Na banány pak vrstvi krém, aby připomínal známou hromádku.
- Těsto, které jsi vydlabala, rozdrob a nasyp ho na krém. Neboj se drobky lehce přitlačit.
- Dortík nech přes noc odpočinout v lednici a pak se do něj můžeš pustit.
Není třeba se toho bát, je to jednoduché a zvládne to i míň zdatná kuchařka!
Máš ráda Krtkův dort? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem, jestli máš na jeho přípravu nějaký zlepšovák!