Robert Urban: charismatický herec, který se nerad vzdává po prvním neúspěchu a nejraději relaxuje u řízení

Creative Commons / CC BY 3.0 / creativecommons.org/licenses/by/3.0/
|
16. 08. 2023
|
Závodně tančil, v žilách mu koluje slovinská krev a volné chvíle tráví s dobrou kávou v ruce. Co všechno jsme o Robertu Urbanovi ještě zjistily?

Robert je sympaťák, který má za sebou pěknou řádku rolí, jak v televizi, tak v divadle. Podívaly jsme se na jeho život pěkně zblízka a zjistily, že ten nebyl vždycky růžový. Ale jedno po druhém.

Kdy a kde se narodil

Tenhle pohledný herec se narodil 30. července 1986 (ve znamení Lva) v Ostravě.

Rodiče a sourozenci

Roberta a jeho bratra vychovával již od útlého věku jen tatínek. S matkou se rozvedli a ta pak se syny přerušila veškerý kontakt. Otec Roberta přivedl k umění a jeho bratra k lyžování. Bohužel před lety zemřel.

A proč Robertovi koluje v žilách slovinská krev? Jeho babička (z otcovy strany) pochází právě z okouzlujícího Slovinska.

Vzdělání

Po základní škole v Ostravě začal Robert studovat hudebně dramatický obor na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Během studia získal své první profesionální herecké zkušenosti na scénách Těšínského divadla a Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě. V roce 2009 ukončil studium konzervatoře absolutoriem.

Hudba

Robert si zahrál v hudebním videoklipu Kataríny Knechtové Isabel z roku 2013.

Filmy a seriály

Podívat se na něj můžeš v tom samém filmu (Isabel) a v česko-slovenském thrilleru Stínohra (2022).

Ze seriálů jmenujme První Republiku, kde hrál Robert právníka Freddyho Valentu, a uvidíš ho tam bez jeho typického strniště. Dál pak Kadeřnictví, Tvoje tvář má známý hlas, Ordinace v růžové zahradě 2 a ZOO, kde ztvárnil postavu soudce Petra Kříže.

Od září 2023 poběží nový dvanáctidílný seriál Eliška a Damián. V hlavní roli šlechtice Damiána uvidíš Roberta, který se zamiluje do krásné Elišky v podání Emmy Smetana.

Divadlo

Už během studia Robert hostoval v divadle v Českém Těšíně, a díky tomu poprvé získal možnost vyzkoušet si divadlo profesionálně. Tady se pro něj stala nejvýznamnější inscenace Jedna noc na Karlštejně (2005), a to díky roli šaška.

V městském divadle v Brně účinkoval Robert například ve hře: Jezinky a bezinky aneb Arsenik a staré tety, Zorro, Kočky, Don Juan, Noc na Karlštejně a Duch.

Chceš vidět Roberta naživo? Máš dvě možnosti. Vydej se do Studia DVA na skvělou komedii Chlapi sobě (komedie plná ironie o nelehkém údělu muže v současném světě) nebo na hru Zpívání v dešti do divadlo Hybernia.

Partnerka a děti

Robert je bezdětný a pozor, teď i čerstvě nezadaný. Předtím několik let randil s Andreou Kheilovou.

Koníčky

Robert je kavárenský povaleč, takže volné chvilky tráví s kávou v příjemných pražských kavárnách, nebo relaxuje řízením.

Kde žije

Robert pravidelně pendluje mezi Prahou a rodnou Ostravou.

Co chystá

V divadle Broadway teď Robert nacvičuje muzikál Troja, který bude mít premiéru v únoru 2024.

Další zajímavosti

Od útlého dětství se aktivně věnoval tanci a zpěvu. Dokonce se účastnil MČR v latinskoamerických tancích a ve stepu.

Robert Urban nahý

Nahý Robert Urban se pravidelně ukazuje v komedii Chlapi sobě. Akorát dolní polovinu těla zakrývá ručník. Robert se rozhodně nemá za co stydět, široká ramena, pekáč buchet… Jen se přesvědč sama!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články