Co budeš na tenhle lehký oběd potřebovat?
- 3 ks střední cukety
- 1 ks středně velkého lilku
- 500 g cherry nebo švestkových rajčátek
- 1 žlutou papriku
- 4 velké stroužky česneku
- 1 lžíci extra panenského olivového oleje
- ¼ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 2/3 čerstvě nastrouhaného parmazánu
- ¼ hrnku čerstvé nasekané bazalky
- ¼ hrnku čerstvé nasekané hladkolisté petrželky
- provensálské koření
- sladkou papriku
Postup přípravy zapečeného lilku s cuketou a rajčaty:
Troubu zapni na 230 stupňů, připrav si několik plechů, vystlaných pečícím papírem. Cukety a lilek nakrájej na centimetrová kolečka a rozlož na plechy. Posypej provensálským kořením, pepřem, sladkou paprikou a mořskou solí. Nech péct zhruba 20 minut (dokud se neodpaří většina vody, a okraje lilku a cukety nebudou nahnědlé).
vegetables-833364_1280.jpg
Jakmile bude zelenina hotová, teplotu v troubě stáhni na 180 stupňů. Připrav si větší zapékací misku a vylož ji pečicím papírem. Lilek a cukety, společně s rajčaty a paprikou nakrájej na kostičky, promíchej je s olivovým olejem a s prolisovaným česnekem a čerstvými nasekanými bylinkami.
Peč zhruba 20 minut v zapékací misce, přikryté alobalem. Zhruba deset minut před pečením posypej nastrouhaným parmazánem a peč bez alobalu tak, aby byla zelenina společně s parmazánem na povrchu pěkně křupavá a chytila odpovídající barvu.
Tip na podávání: Podávej posypané čerstvými bylinkami s opečenou bagetou.
A jak zpracováváš lilky s cuketou ty? Dej nám vědět do komentářů pod tímto článkem.