Jak na nepříjemné tření stehen? Na pomoc stačí i to, co máš běžně doma

Shutterstock
|
02. 07. 2024
|
Teplé dny jsou fajn. Můžeš si vzít oblíbenou sukni nebo šaty… Jenže ouha. Jakmile v tomhle outfitu dojdeš do práce, máš spálená stehna.

A trvá to pár dní, než je zase „dáš do kupy“. Takhle už to ale být nemusí. Existuje celá plejáda věcí, které ti pomůžou. Jen je znát a mít je po ruce.

Aby bylo mezi námi jasno – to, že se ti o sebe třou stehna, neznamená, že jsi tlustá a měla bys zhubnout stehna. Dost záleží na stavbě těla, takže urputné hubnutí, abys měla mezi stehny mezeru, není tím nejlepším řešením. Naopak to může být až nebezpečné.

Jak si tedy pomoct?

Speciální balzámy a tyčinky

V každé dobré drogerii dneska najdeš speciální produkty přesně pro tyhle účely. Seženeš je už kolem stovky a můžeš je použít třeba i jako mazání pod prsa, pokud tě tenhle problém trápí i tam.

V oběhu je taky speciální krém vazelínové konzistence určený primárně pro muže k tomu, aby se jim nelepilo ty víš co, když je horko. Na dámská stehna je to naprosto geniální!

Návleky na stehna a kalhotky s dlouhými nohavičkami

Neděs se, nejde o nic ukrutně asexuálního. Naopak – návleky na stehna můžou být i pěkné a elegantní. Stejně se tak se jednoduše pořídit kalhotky s dlouhými nohavičkami, které svůj účel splní pod sukní nebo klidně pod sportovními kalhotami na dlouhých túrách.

Na sport se hodí i sportovní sukně s všitými kraťásky, ty ale musí být dobře provedené, aby se nehrnuly.

U kalhotek je zase diskutabilní to, že zamezíš větrání, kterého si na sukních a šatech tolik ceníme. Asi nemůžeme chtít všechno…

Kosmetika, kterou máš (možná) doma

Předně můžeme začít tuhým deodorantem, který možná trůní i na tvojí poličce. Když jím natřeš stehna, než vyrazíš z domu, opravdu chvíli vydrží.

Pomoct může taky pudr na nohy, který je určený k osvěžení chodidel (jak pro pocit, tak pro eliminaci pachu) nebo dětský modrý olejíček od Alpy, případně ještě Sudocrem (tenhle tip ocení hlavně maminky malých dětí).

Efektivní je i lékařská vazelína nebo lubrikační gel. V nouzi nejvyšší můžeš na stehna aplikovat škrob – kukuřičný, bramborový, jak je libo (nebo spíš podle toho, co máš ve špajzce).

Co dělat, když už máš stehna sedřená?

Jau, pekelně to pálí, co? Opláchni si stehna vlažnou vodou a otři je měkkým ručním. Pak odřeniny namaž čímkoli, co je aspoň trochu mastné i hydratační. Ideální jsou produkty s aloe vera, ale vystačíš si s jakýmkoli krémem, lékařskou vazelínou nebo třeba se zinkovou mastí, která podpoří hojení.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • kupi.cz/magazin/clanek/1926-jak-se-zbavit-treni-stehen
  • notino.cz/beautyblog/tipy-a-rady/trou-se-vam-stehna-o-sebe-vime-co-pomuze/
Související články