Čínský horoskop na rok 2024: Tygři budou ambiciózní, Kozy se zaměří na wellbeing

Shutterstock
|
03. 02. 2024
|
V sobotu 10. února začne čínský rok 2024. Půjde o rok dřevěného Draka a ponese se v duchu velkých změn. Zjisti u nás, na co se připravit!

Čínský rok 2024 začíná 10. února 2024 a končí 28. ledna 2025. Během téhle doby se ledaskomu změní život od základů, jiný si protrpí trochu té stagnace a malé krůčky vpřed. Ať už to bude, jak chce, věř, že se stane jen to, co se stát má. A teď už se pojďme podívat, co čeká jednotlivá znamení!

Krysa (2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, …)

Krysy jsou tak nějak samy od sebe dost aktivní a v roce 2024 tomu nebude jinak. Zahálka jim nehrozí, nové nápady a zlepšováky budou sypat z rukávu a zatouží po práci, kterou budou s chutí dělat poctivě až na dřeň. Když se aspoň trochu posnaží, dokážou efektivně vybalancovat práci a osobní život. Pak jim bude báječně!

Ať už tě to kvůli práci potáhne kamkoli, nebraň se tomu! Hranice si často klademe jen my samy ve své hlavě, a přitom činnost snů možná čeká na druhém konci světa. Pokud nemáš závazky, tím spíš se toho neboj.

Co se financí týče, kdykoli si nebudeš úplně vědět rady, obrať se radši na odborníka, ať z toho nejsou nepříjemnosti. Dostala by ses do nich dřív, než by ses nadála. Zaměř se na to, jak ušetřit, a určitě všechno zvládneš.

Flirty a svádění bude v roce 2024 u Krys vítané a v normě. Spíš než o to jde ale v roce dřevěného Draka o počátky trvalých svazků. Je dost dobře možné, že potkáš někoho, s kým nakonec utvoříš pár. Kdyby ne do konce života, tak na spoustu krásných let.

Buvol (2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, …)

Buvoly čeká báječný rok, protože tohle znamení a znamení Draka má dost společného – hlavně ohromnou sílu a vytrvalost. Překážky tě neminou, ty je ale zdoláš s elegancí sobě vlastní. Vždycky si poradíš, což je mimochodem jeden z důvodů, proč k tobě někteří lidi vzhlíží.

První měsíce čínského roku 2024 nebudou zrovna procházkou růžovou zahradou, hlavně co se týče financí. Nečekané výdaje tvou finanční rezervu stáhnou na minimum, což pro tebe bude důvod ke stresu. Nenech se tím ale úplně vykolejit. Peníze se k tobě totiž zase vrátí, a to díky nové spolupráci, která tě bude taky hodně bavit. Jen pozor – nepůjčuj si na zbytečnosti. Jakékoli zadlužení je rizikové a u tebe teď obzvlášť!

Chceš žít v pohodovém vztahu? Určitě ano. Pak se s partnerem naučte komunikovat slušně, věcně a na rovinu. Zametání problémů pod koberec nikdy nic nevyřešilo, stejně jako nekonstruktivní hádky a svalování viny z jednoho na druhého. Zkus projevit víc empatie a pochopení pro odlišnost lidí kolem sebe. A neboj se občas partnera mile překvapit!  

Tygr (2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, …)

Tygři budou v čínském roce 2024 hodně ambiciózní a vytyčí si nejeden vysoký cíl. Protože je ale systematičnost jejich druhé jméno, nejspíš dosáhnou aspoň většiny toho, co si umanou. A to by se jim dalo závidět, stejně jako jejich úžasné originální nápady.

Pokud mezi Tygry patříš, dávej ale v celém tom honu za úspěchem pozor sama na sebe. Dodržuj zásady zdravého stravování, dopřej si kvalitní a dostatečně dlouhý spánek i pohyb, který tě bude bavit.

Je jedno, jestli to bude plavání, nebo třeba HIIT. Hlavně když si dokážeš pravidelně vyčistit hlavu. Syndrom vyhoření se totiž tak dlouho plíží, až člověka najednou sestřelí. Tak ať nejsi jedním z těch sestřelených.

Dařit se ti bude nejen v práci, ale i v lásce. Pokud máš partnera, se kterým ti to klape, vaše láska a náklonnost se jen prohloubí. Oba budete vědět, že se na sebe můžete kdykoli vzájemně spolehnout. Co víc si přát?

Single Tygři by se měli vyvarovat začátku přátelství s výhodami. I když tomu dosud možná byli nakloněni, tentokrát by jim to skutečně neprospělo. A to říkáme hodně eufemisticky.

Zajíc (2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, …)

Zatímco všechna ostatní znamení budou v roce dřevěného Draka sváděni ke zbrklému jednání, Zajíci se nedají. A to je jedině dobře! Než cokoli důležitého uděláš, pořádně si to promysli, a pokud z toho nebudeš mít dobrý pocit, dej radši hned ruce pryč. Týkat se to může čehokoli – klidně kupních i pracovních smluv.

V čínském roce 2024 se neboj obklopit se novými lidmi. Možná ti s nimi totiž bude mnohem líp než se starými známými, kteří poslední dobou působili spíš jako energetičtí upíři než jako přátelé. Mezi novými objevy může jeden značně vyčnívat a kdo ví, třeba z toho bude láska. Jen nic neuspěchej a netlač na pilu!

V práci si dávej pozor na nepřejícné kolegy. Nejspíš ti totiž pod nohama přistane nejeden klacek. To, co ti někdo provádí, ale vypovídá něco o něm, ne o tobě. Pokud máš ve všem čisté svědomí, nijak se tím neznepokojuj. Však ona si ho karma najde. A možná dřív, než se oba nadějete.

Drak (2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, …)

Draci si mohli na konci minulého čínského roku připadat unavení až vyčerpaní. Práce je stresovala, doma to taky nebylo ono a nějaká ta radost v nedohlednu.

To se teď ale změní a bude to pořádná jízda! Konečně zase pocítíš ten plamínek, který tě v práci ještě před pár měsíci poháněl. Navíc se vyrojí nejedna krásná pracovní nabídka. Budeš za to vděčná, jen se nestrhej.

Tenhle rok bude Drakům patřit, a to doslova. Kam přijdou, tam to rozzáří. A je jedno, jestli to bude pracovní schůzka, rodinná návštěva nebo bar. Ostatní na tobě budou moct oči nechat. Využij toho ve svůj prospěch!

Dávej si pozor na pusu, abys někomu neublížila. Často jsi přímočařejší, než by ostatním bylo milé. Dodržuj zásady asertivity, ale to, co říkáš, přizpůsob taky tomu, komu to říkáš. Ať z toho není zbytečné mrzení.

Had (2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, …)

Nedrž se zbytečně toho, co už nefunguje jako dřív. Nadcházející rok ti přinese spoustu možností, jak svůj život změnit k lepšímu. Jen nesmíš lpět na něčem, co už ti není prospěšné. Může se to týkat práce a kariéry celkově, oblasti přátel nebo vztahů s partnerem a v širším příbuzenstvu.

Občas budeš mít pocit, že jsou takové turbulence nad tvoje síly, vždycky při tobě ale bude stát někdo, kdo tě podpoří.

Co se práce týče, je nad slunce jasné, že si budeš moct vybírat projekty a úkoly, které ti budou dávat smysl. Tím spíš tě to celé bude motivovat a zase po nějaké době nebudeš mít pocit, že vyděláváš peníze jen proto, abys z něčeho zaplatila složenky.

V čínském roce 2024 si dej extra pozor na lidi, kteří ti nově přicházejí do života. Někteří z nich se můžou zařadit mezi tvé přátele, jiní budou zdatní manipulátoři, kteří se tě pokusí jen vyždímat ve svůj prospěch. Nedej se!

Kůň (2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, …)

Koně by si obecně měli dávat pozor na to, co komu slibují. Občas nad svými slovy totiž nestíhají přemýšlet a dopadá to tak, že jsou za slibotechny a druhá strana je zklamaná.

Čínský rok 2024 u tebe bude hodně zaměřený na práci. Ačkoli tě bude bavit, neměla by se z ní stát hlavní náplň tvého života. Pěstuj koníčky, které tě dosud bavily, a rozprostírej síly rovnoměrně. Jinak si vykoleduješ malér v podobě duševních potíží.

Pokud se udržíš a nevyměníš rodinu a lidi kolem sebe za práci, čeká tě krásný rok s milujícím partnerem. Dokonce i single Koně můžou konečně narazit na někoho, kdo jim bude svým elánem stačit. Spoustě zrozenců tohohle znamení budou dělat radost vlastní děti a vnoučata. Zaměř se na to pozitivní a bude ti fajn!

Koza (2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955, …)

Otřesy a zvraty, které musely Kozy v poslední měsících (ne-li letech) ustát, byly vyčerpávající. Konečně přichází citelně klidnější rok, kdy si budeš moct oddychnout, zůstat v zajetých kolejích, dokud ti to bude milé, nechat se taky trochu obskakovat svými blízkými. Teď je vhodný čas, aby ti vrátili tvou neutuchající péči.

V nadcházejícím roce dej na svou intuici. Nežeň se za vším, co vypadá lákavě, ať už je to pracovní nabídka, nebo rande s atraktivním protějškem. Důvěřuj osudu, že tě vede přesně tam, kde máš být. V rozhodujících momentech se ale samozřejmě zasaď o to, aby pro tebe situace dopadly co nejlíp.

S penězi na tom nejspíš nebudeš nijak špatně, zaměříš se ale spíš na to, abys měla ze všeho, co děláš, hlavně dobrý pocit. Nějakou tu korunu i oželíš, když tě tvá činnost bude naplňovat. A to je dobře.

Během čínského roku 2024 se ti do života může vrátit někdo, koho jsi dobrých pár let neviděla. Společně se nejspíš zasmějete dávným zážitkům, které vás spojují, a určitě se neuvidíte naposled. Bude to nesmírně osvěžující!

Opice (2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, …)

Opice budou mít sklon nad vším v následujících měsících urputně přemýšlet. Do jisté míry je to fajn, ale pozor, abys nepropadla overthinkingu. Ten by ti rozhodně nic dobrého nepřinesl. Na druhou stranu se ale do ničeho nepouštěj zbrkle až bezhlavě, mohla bys sama sobě způsobit pořádné komplikace.

V pracovní oblasti ti budou do cesty kladeny překážky. Pověstné klacky ti budou pod nohy létat od závistivých kolegů, kteří se sami nedokážou vyburcovat k výkonům. Když najdeš způsob, jak to všechno ustát a přeskočit, už od podzimu můžeš být za hvězdu nejen sama pro sebe, ale i pro ostatní. A pěkné peníze? Ty s tím půjdou ruku v ruce!

Doteď jsi možná žila ve vztahu, který tak nějak šlapal sám od sebe. To se má ale během dalších měsíců změnit a ty poznáš, že je potřeba o něj náležitě pečovat. Komunikuj se svým protějškem, případné hádky veďte konstruktivně a nezapomeňte si občas dopřát neobvyklý zážitek, ať už je to let balónem, nebo třeba swingers party!  

Kohout (2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, …)

Pro nové začátky bude nový čínský rok jako stvořený. Kohouti najdou příležitost ke zlepšení svých životů takřka na každém kroku. Důrazně ale doporučujeme vybrat si jen to, co je pro tebe aktuálně nejdůležitější, a na tom zapracovat. Jakmile totiž slíbíš více stranám něco, co nejsi schopná – hlavně kvůli času – splnit, nic dobrého to nepřinese.

Celý rok si budeš muset dávat pozor na svoje zdraví. Hrozí ti spíš psychosomatické potíže, které samozřejmě nejsou neřešitelné, jen asi pro jistotu nejdřív oběhneš pár doktorů, aby se vyloučilo, že není něco špatně s tělem. Buď se sebou trpělivá, tělo dobře ví, co ti potřebuje říct.

Uplynulé měsíce to bylo se vztahy jako na horské dráze. Spousta Kohoutů se nevyhnula rozchodu, jiné potrápila nevěra a hledání ztracené důvěry. Teď už máš to nejhorší za sebou. Single Kohouti se dokonce můžou těšit na nějaký ten povznášející nezávazný flirtík a hodně z nich si nakonec vybere polyamorní vztah. Pokud vám to všem bude vyhovovat, proč ne?

Pes (2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, …)

Ať už tě v roce dřevěného Draka potká cokoli, věz, že máš vždycky na blízku někoho, kdo tě vyslechne, a když bude moct, tak ti i poradí a pomůže. Čínský horoskop na rok 2024 naznačuje poměrně neklidné období, kdy se ti přestane dařit v tom, s čím jsi dosud neměla potíže – může to být práce a finanční stabilita, rodina, ale i zdraví.

V práci se nevyhneš nepřejícným kolegům. Můžeš na ně trochu zavrčet, rozhodně je ale nekousej – nakonec by se to obrátilo proti tobě a měla bys z toho ještě výčitky svědomí. Oni už jiní nebudou, ale ty kvůli tomu nemusíš ztrácet dekorum.

Když ti nebude psychicky dobře, nezůstávej pohroužená sama do sebe. Máš kolem sebe sice jen pár skutečně blízkých lidí, všichni do jednoho by se ale na místě rozkrájeli, jen aby ti dokázali pomoct, když to potřebuješ.

Kromě psychiky tě může potrápit i tělo. Dopuj se vitamíny a minerály, zkus se začít otužovat a objev kouzlo skandinávského konceptu štěstí friluftsliv!

Vepř (2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, …)

Vepři se zrovna nepovezou na vlně pohody, aspoň to tak předpovídá čínský horoskop na rok 2024. Občas můžou trochu znervóznět, když je život donutí vystoupit z komfortní zóny, nakonec ale sami uznají, že to vždycky bylo k jejich prospěchu. Výsledky za to rozhodně budou stát.

V oblasti kariéry se toho u Vepřů dost změní, a to pěkně od základů. Jakmile ale překonáš prvotní šok, zjistíš, že vůbec není tak zle, jak se mohlo zpočátku zdát. Hecni se a můžeš začít vyčnívat nad ostatními, což s sebou přinese i pořádný balík peněz navíc. Užij si je třeba na dovolené u moře!

Během celého roku tě bude potřebovat partner. Nejspíš bude taky zápasit s nejrůznějšími životními výzvami. Single Vepře zase budou o rady a pomoc žádat ženy rodu – sestra, maminka, babička nebo teta. Zapoj veškerou svou empatii a navrhni řešení. Je skoro stoprocentní, že to přinese úspěch!

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • cestazelvy.cz/clanky-cinsky-horoskop-2024.html
  • dotyk.cz/magazin/cinsky-horoskop-pro-rok-2024-rok-draka-prinese-spousty-zmen/
  • astrohled.cz/horoskopy/cinsky-rocni-horoskop-2024/
Související články