5 filmů, které oblaží vaši cestovatelskou duši

bigstockphoto.com
|
02. 05. 2020
|
Cestování a poznávání cizích krajin muselo v době koronaviru ustoupit na vedlejší kolej. To nám ale nebrání snít, těšit se a inspirovat. Tady jsou tipy na filmy, které vás v okamžiku teleportují do pěti vzdálených koutů naší planety.

Dobrý ročník

Tento snímek vám domů přivane atmosféru levandulí provoněné a sluncem zalité Provence – kraje tak krásného, že pro něj chladný, ambiciózní businessman Russel Crowe zapomene na dynamický Londýn a vrhne se ve stopách svého strýčka na pěstování vína. A také do náruče okaté kavárnice Marion Cotillard. Jejich příběh dokonale vykresluje idylu provensálského venkova a oslavuje poetiku života. Ačkoli dílo bravurního režiséra Ridleyho Scotta nepostrádá určitá romantická klišé, jde o příjemný, hřejivý film s inteligentním humorem i pointou.

provence_dobry_rocnik.jpg


CK Mundo

Žena na válečné stezce

Soukromý boj zapálené ekologické aktivistky Halle proti nadnárodním investorům se odehrává v kulisách panenské přírody Islandu. Navenek spořádaná učitelka a sbormistryně neúnavně běhá po islandských vřesovištích s lukem a trhavinou, aby zabránila výstavbě čínské hliníkárny. Co si ale počít, když jí její cíle ohrozí vysněnou adopci ukrajinské holčičky? Nezávislý severský film vás okouzlí svou hravou komičností a také doprovodnou hudbou, která perfektně rámuje záběry na syrově harmonickou islandskou krajinu.

island_zena_na_valecne_stezce.jpg


CK Mundo

Viva

Havana, mmm na na… Právě v jejích ulicích se odehrává příběh kadeřníka Jesuse, který našel svůj smysl života v travesti show. Na cestě ke slávě se ale musí potýkat nejen se svou identitou, ale také s alkoholickým otcem, který se po letech objeví a evidentně má zcela jiné představy o tom, co je správné... Komorní sociální drama ukazuje život na Kubě bez příkras – její ryzí atmosféru, chytlavé rytmy i chudobu.

kuba_viva.jpg


CK Mundo

Báječný hotel Marigold

Barevná, bláznivá, bizarní Indie. Přesně takovou ji poznáte spolu se skupinkou britských staříků, kteří si přijeli do luxusního hotelu ve městě Jaipur užít svou penzi. Jak nejspíš už tušíte, všechny jejich představy o poklidném životě vezmou brzy za své. Nadšený hoteliér Sonny se však snaží indický chaos ukočírovat s roztomilou naivitou sobě vlastní, takže i odlišné osobnosti, jako jsou jeho hosté, si k místní kultuře (i jeden k druhému) nakonec najdou cestu. Dojemná a vtipná podívaná, která připomíná Účastníky zájezdu po britsku.

indie_bajecny_hotel_marigold.jpg


CK Mundo

Ztracen v džungli

Strhující drama natočené podle skutečné události. Když baťůžkář Yossi (Daniel Radcliffe) potká v bolivijském městě La Paz otrkaného znalce místní džungle, společná výprava za neznámým indiánským kmenem se zdá být dobrý nápad. Ten se ale záhy změní v boj o život, když se skupinka rozpadne a Yossi zůstane v zeleném pekle úplně sám. Až si spolu s Yossim prožijete všechny nástrahy deštného pralesa, jistě vám bude mezi čtyřmi stěnami vašeho obýváku zase o něco lépe... Záběry z bujné, divoce krásné přírody byly natočeny v Austrálii.

bolivie_ztracen_v_dzungli.jpg


CK Mundo

Autor článu: Karolína Walterová, CK Mundo - poznávací zájezdy s lidmi na stejné vlně

Související články