Tipy, jak přidat obličejovou jógu do běžného života

Shutterstock
Komerční článek
|
12. 09. 2024
|
Naše tělo je samý sval. Stejně, jako je potřeba posilovat ruce nebo nohy, zapomínat bychom neměli ani na svaly obličeje a jeho okolí. Obličejová jóga zjemní vrásky a vrátí pleť do kondice.

Zastavíte stárnutí a zbavíte se stresu

Pravidelné cvičení obličeje vám zabere pouze pár minut denně. Kromě periodicity je zásadní i správné provedení cviků. Navštívit můžete různé kurzy a nechat si poradit od odborníků. Popřípadě si lze pořídit knížky či sledovat videa od profesionálních obličejových jogínů. Správné provedení má vliv například na:

  • prokrvení obličeje a tedy i zlepšení krevního oběhu v obličeji,
  • zmírnění stresu a zlepšení psychického zdraví,
  • redukci dvojité brady a viditelné zeštíhlení obličeje,
  • posílení obličejových svalů podporující mladistvý vzhled,
  • napnutí pokožky zvýrazňující hubenost obličeje.

Ničím nerušený relax i součást hubnutí

Zhrozili jste se své váhy, nebo vaší tělesné hmotnosti při zjištění výsledku BMI kalkulačky? Ať už hubnete dlouho, nebo teprve začínáte, věnujte dostatek péče i svému obličeji. Díky obličejové joze bude pleť zpevněná a výsledky hubnutí na ní budou vidět o to víc. Navíc si i během 10 minut dokáže odpočinout nejenom vaše pleť, ale také hlava. Pusťte si příjemnou hudbu a dopřejte si relax spojený s posílením obličejových svalů. Pokud nemáte dostatek času, základní cviky můžete provádět i po cestě do práce nebo před spaním.

K ještě lepšímu vzhledu obličeje pomůže i snížení tělesné váhy. Bojujete s kily navíc již nějaký ten pátek? Vsaďte na ověřenou keto dietu. S ní se během krátkého času dostanete na svou vysněnou váhu. Nezapomínejte, že zdravé stravování a ideální tělesná hmotnost pomohou vašemu tělu fungovat na jedničku.

Související články