Udělej si čas a připrav si peníze. Nejlepší recept se totiž neobejde bez kvalitních surovin. Bez nich nevykouzlíš pravé spaghetti carbonara takové, jaké by měly být. Jediné, co se snad dá odpustit, že je použití anglické slaniny (ale kvalitní!) místo pravé italské pancetty. Ta je totiž opravdu dražší…
Co budeš potřebovat?
- 200 g špaget
- 100 g anglické slaniny nebo pancetty
- 3 lžíce strouhaného parmazánu (ne, vážně ho nenahrazuj „ajdamem třicítkou“)
- 6 žloutků (ne 3 vejce!)
- 2 lžíce vody
- sůl a pepř, ideálně obojí čerstvě mleté
bigstock-196530820.jpg
Jak na to:
- Dej vařit špagety a začni s přípravou omáčky.
- Do misky dej 6 žloutků, přisyp k nim parmazán a dvě lžíce vody.
- Všechno promíchej, osol, opepři a znovu promíchej.
- Omáčka nesmí být úplně tekutá, ale ani příliš tuhá. Zahustit ji můžeš dalším parmazánem, zřídne po přidání další vody.
- Nakrájej si na kostičky slaninu nebo pancettu a opeč ji, aby byla pěkně křupavá. Pak k ní na pánvičku přidej uvařené špagety, promíchej a odstav z ohně.
- Počkej půl minutky a pak ke špagetám přilij omáčku. Znovu promíchej, aby se všechny špagety pěkně „nabalily“.
- Nakonec můžeš dobrotu ještě posypat troškou parmazánu, ale nemusíš.
Náš tip: Nepoužité bílky rozhodně nevyhazuj. Určitě je zužitkuješ i jinak, třeba do míchaných vajíček.
Máš ráda spaghetti carbonara? A děláš si je sama doma, nebo na ně radši někam zajdeš? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.