A nejen že nikdy neurazíš. Pokud uděláš všechno podle receptu, nedá se to snad ani nijak zkazit. Tak s chutí do toho a půl je hotovo.
Recept na skvělé ořechové řezy
Co potřebuješ: na těsto 250 g tuku na pečení, 250 g hladké mouky, žloutek, vanilkový cukr, 60 g cukru krupice; na náplň 3 žloutky, 4 bílky, 140 g mletých ořechů (bezva jsou vlašské, ale můžeš klidně experimentovat!) a 140 g cukru krupice
bigstock-chocolate-dessert-in-a-cut-wit-393116450.jpg
Jak na to?
- Vypracuj si těsto ze změklého tuku, žloutku, mouky, cukru a vanilkového cukru.
- Rozděl si ho na dvě stejné části a rozválej je na pláty podle toho, jak velký máš pekáč.
- Náplň si připravíš tak, že utřeš žloutky s cukrem a pak postupně vmícháš mleté oříšky. Bílky ušlehej zvlášť na sníh a pak je přidej k náplni.
- Do pekáče si dej pečicí papír a na něj rozprostři jeden plát těsta. Na něj dej rovnoměrně náplň a přikryj ji druhým plátem.
- Předehřej si troubu na 180 °C a pak v ní dobrotu peč asi 15 minut. Pak ji nech vychladnout a teprve potom krájej na řezy/čtverce.
Je libo polevu?
Pokud se ti do toho bude chtít, můžeš klidně připravit i polevu a tím ořechové řezy dotáhnout zase o level výš. Stačí k tomu 150 g cukru krupice, 3 lžíce horké vody, 3 lžíce tuzemáku a lžíce citrónové kůry. Všechno pak smícháš v rendlíku a vymícháš dohladka. Navrch každého řezu (můžeš si zatím rozkrojení jen vyznačit v polevě) můžeš dát oříšek (podle toho, jaké jsi použila do náplně).
Máš ráda ořechové řezy a jsi hrdou majitelkou nějakého božského receptu na ně? Poděl se o něj s námi v diskuzi pod článkem!