Sladce kořeněný nápoj z espressa si jednou za podzim musí dát snad každý, kdo si nevystačí s obyčejným kafíčkem. Jestli si ho chceš dopřávat pravidelně, nakup si ingredience a připrav si ho sama doma. Je to jednoduché, vyjde to mnohem levněji a můžeš to mít kdykoli.
Pumpkin Spice Latte se ve známé síti kaváren poprvé objevilo v roce 2003, takže nejde o žádnou novinku. Postupem času recept prošel změnami, takže teď neobsahuje třeba umělá barviva. Za prvních 10 let prodeje tohohle nápoje "padlo" víc než 200 miliónů porcí a dneska platí favorita podzimní sezóny.
Recept na dýňové latte. Zamiluj se!
Co potřebuješ: dýňový sirup, šálek espressa a šálek mléka, šlehačku a skořici; na sirup: 2 hrnky vody, hrnek cukru, hrnek dýňového pyré, lžičku mleté skořice, půl lžičky kardamomu, nového koření, muškátového oříšku a vanilkového lusku
bigstock-pumpkin-spiced-latte-or-coffee-387070639.jpg
Jak na to?
- Ze všeho nejdřív si musíš připravit dýňový sirup. Ten je na celém receptu nejsložitější, pak už je to brnkačka.
- Na mírném ohni zahřej vodu s cukrem tak, aby se rozpustil.
- Přidej koření a pyré, promíchej a směs vař asi 5 minut.
- Přes jemné síto směs přeceď do lahve. To, co nepoužiješ, můžeš využít jindy – v lednici vydrží i několik týdnů.
- Připrav si espresso (žádnou instantní kávu!).
- Našlehej si mléko a připrav šlehačku.
- Ve větším hrnku promíchej espresso se lžičkou dýňového sirupu. Na tuhle směs pak navrstvi našlehané mléko a šlehačku.
- Šlehačku nakonec popraš skořicí a je hotovo!
Máš ráda dýňové latte, nebo si ho klidně necháš ujít?
Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2
Autor článku: redakce