Plněné vánoční je tak trochu problém
Cukroví s nejrůznějšími druhy krémů patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. Kromě toho, že božsky chutná, taky skvěle vypadá. Jeho problém nicméně spočívá v tom, že se poměrně brzy kazí. Pokud krém do plněného cukroví připravíš příliš brzo, cukroví špatně uskladníš nebo na stole zůstane delší dobu, může „zežluknout“.
Proto je potřeba krémy do cukroví připravovat opravdu až na poslední chvíli a ideálně používat ingredience, které nejsou tak háklivé na změny teplot. Jak si připravit dokonalé krémy do plněného cukroví a nepřijít přitom o veškeré úspory i nervy? Máme pro tebe pár tipů!
Jednoduchý krém ze salka
Tenhle krém se hodí k plnění medových trubiček, vosích hnízd, ořechů nebo třeba křehkých karamelových kornoutků. Dokonce s ním můžeš i jednotlivé druhy cukroví zdobit, protože perfektně drží tvar.
Potřebovat budeš:
- 250 g másla
- plechovku zkaramelizovaného salka
Jak na to:
Máslo, které bude mít pokojovou teplotu, vyšlehej do bílé pěny a pak postupně po lžících přidávej zkaramelizované salko. Všechno postupně vyšlehej na jemný krém.
Krém z oblíbeného pudingu
Tenhle lehký krém můžeš přizpůsobit aktuálnímu rozpoložení i chuti. Skvěle se hodí k doladění nejrůznějších druhů cukroví. Jeho menším nedostatkem je skutečnost, že v chladu vydrží maximálně 7–10 dní.
Co potřebuješ:
- 250 ml mléka
- pudinkový prášek
- vanilkový cukr
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 4 lžíce rumu
Jak na to?
Z mléka, pudinku a vanilkového cukru si za stálého míchání připrav hustý pudink. Ještě teplý ho přelij do hlubší skleněné mísy a povrch pudinku překryj fólií tak, aby těsně přiléhala.
Pudink nech vychladnout při běžné pokojové teplotě. Změklé máslo vyšlehej s moučkovým cukrem do světlé pěny. Pak přidej vychladlý pudink i rum a hotový krém nech vychladit v lednici.
shutterstock_1893075004.jpg
Tradiční máslový krém
Potrpíš si na tradici a nechceš příliš experimentovat? Připrav si klasický máslový krém, který se hodí k plnění a slepování jakéhokoliv cukroví a výborně poslouží i jako základ pro všechny ostatní krémy.
Co potřebuješ:
- 125 ml mléka
- vrchovatou lžíci hladké mouky
- 125 g másla
- 140 g moučkového cukru
- balíček vanilkového cukru
Jak na to?
Z mléka a mouky na mírném ohni uvař hustou kaši a za občasného míchání ji nech úplně vychladnout. Mezitím si ušlehej změklé máslo s vanilkovým a dobře prosátým moučkovým cukrem. Na závěr do krému po částech přidávej vychladlou mléčnou kaši a dobře rozšlehej. Ulož do lednice, kde ho necháš odpočívat aspoň pár hodin.
Ovocný krém bez másla
Jako poslední tip jsme zvolili ovocný krém, který může dost dobře suplovat klasickou marmeládu. Navíc je bez másla, takže se může pochlubit dlouhou životností. Jeho příprava je jednoduchá a dokonce k ní nepotřebuješ ani mixér.
Co potřebuješ:
- 200 g marmelády
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 50 g cukru moučka
- 4 lžíce rumu
- vanilkový cukr
Jak na to?
Oblíbenou marmeládu smíchej s ořechy a rumem a podle chuti krém doslaď cukrem. Všechno důkladně promíchej a nech odpočinout v lednici do druhého dne.