Speciality, ze kterých se nám v redakci parádně zvedl kufr a tuhla krev v žilách. Pokud plánuješ začít v novém roce hubnout, fotky těchhle jídel ti v tom zaručeně pomůžou.
Nevíme, kde se nechaly vařilky a bydlenky inspirovat. Se stoprocentní jistotou už ale víme, proč se Česko dlouhodobě drží na předních příčkách v počtu odhalených případů rakoviny tlustého střeva. Máš odvahu mrknout na týdenní přehlídku těch nejhorších blafů? Tak tady to je!
Pondělí: Nevím-co-to-je-ale-sežeru-to
Podle nás by se mohl následující pokrm jmenovat přesně takhle. Pokud ho vařilka naservírovala „manžovi“, jistě si v duchu pomyslel něco o blafech a jídlu pro prasata. Aby měl klid (od hloupých řečí a tuleníčka), talíř vyluxoval do posledního lístečku salátu. Dodneška je nám záhadou, proč někdo przní flákotu eidamem a oschlými kousky kapie.
1.jpg
Úterý: Polévka s popelem z dědka
Možná je to popel z cigaretky, možná pozůstatky nebožtíka, kterého vařilka omylem přesypala do dózy na mletý pepř. Za nás je tady ale špatně úplně všechno. Od samotného „vývaru“ přes styl jeho servírování až po zapatlaný talíř a stůl, který ještě pamatuje těžký socík. Celou koncepci by perfektně podtrhla litrová lahev Maggi. Ale nechceme autorovi snímku napovídat, třeba se jí dočkáme příště.
2.jpg
Středa: Žlučníkový záchvat na talíři
Bramborovou kaši chválíme, proč je ale potřeba na talíř nasázet hromadu smažených polotovarů? Sekaná vypadá koupená a ten smažák čerstvě rozmražený. Čert vezmi to, že smažený sýr je pro spoustu Čechů národním pokrmem, proč ho ale dotyčná servíruje ve společnosti sekané, která právě vyrazila na výlet z nedalekého krematoria? Tolik otázek!
3.jpg
Čtvrtek: „Dia“ večeře
Tak pokud má autor tohohle snímku pocit, že svému jídelníčku odlehčil a naservíroval si dietní večeři, která prospěje zejména diabetikům, pak v naší redakci sedí čínský bůh srandy! Co je na párcích a housce „dia“? Dietní je možná tak ta umělá slunečnice na plastikovém ubrusu v pozadí. Pokud je pro někoho tohle dietní pokrm, nechceme vidět zbytek jeho běžného jídelníčku.
4.jpg
Pátek: Bramborová kaše, kterou nikdy nikdo neviděl
Autor snímku a tohohle pokrmu se v popisku zmiňuje o bramborové kaši. Ať koukáme, jak koukáme, kaši na snímku nevidíme. Možná byl autor tak na kaši, že si tuhle přílohu jednoduše vyfantazíroval. Nebo jsou brambory na talíři předstupněm další kulinářské úpravy. Čert ví!
5.jpg
Sobota: Mexický guláš se sýrem
Už jsme viděly žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzské trikolóry, a dokonce i stíhačku couvat. Ale tohle jsme teda ještě neviděly! Mexický guláš? Proč? Co je dobrého na paprikovém základu, do kterého vařilka nasype konzervu s kukuřicí, paprikou a hráškem? A na přání tuhle ještě šlichtu zasype eidamem třicítkou. To vážně? Děkujeme, my už jsme dneska zvracely.
6.jpg
Neděle: Zabijácká polévka
Podle autora je tohle zabijačková polévka. Podle nás to je spíš polévka, která strávníka zabije mnohem účinněji a rychleji než ty nejlepší biologické zbraně.
Polovinu talíře by ještě šikovný veterinář dokázal oživit. A z toho zbytku se nám bude v redakci navalovat ještě pěkně dlouho. Proč má někdo potřebu naházet do polévky brambory o velikosti golfového míčku? A proč takové šlichty vůbec fotí na sociální sítě? Za nás je tohle jedno „velký špatný“.
7.jpg
Autorský text + příspěvky na sociálních sítích