TOP 10: nejlepší restaurace v Ostravě, kde se najíš bez lepku

Shutterstock
|
25. 04. 2024
|
Ať už se lepku vyhýbáš z důvodu celiakie, nebo potravinové intolerance, určitě tě bude zajímat, ve kterých ostravských restauracích nebudeš hladovět.

Máme pro tebe seznam 10 nejlepších bister, jídelen, restaurací a dalších podniků, kde ti ochotně připraví jídlo bez lepku, případně mají v nabídce přímo pokrmy pro celiaky. Následující podniky jsme samy otestovaly a přinášíme velký přehled!

Restaurace Palouk

Tenhle přátelský podnik je takovou malou oázou v městské džungli. Restaurace je připravena splnit nároky i těch nejnáročnějších návštěvníků, kteří kromě dobrého jídla ocení i chutné a správně načepované pivo. Typicky bezlepkové jídlo tady v lístku sice nemají, na přání ti ho ale rádi připraví.

  • příjemná restaurace s přátelskou obsluhou
  • dobré jídlo a pivní speciály
  • web: https://palouk.cz/

Stračena Pub

Stračena Pub otevřela v Ostravě další pobočku. Tu tentokrát najdeš v samotném srdci ocelového města na místě bývalého McDonaldu. Pokud miluješ opravdu kvalitní jídlo z výběrového BIO masa, které odebírají od lokálních farmářů, luxusní saláty, steaky a sendviče, určitě do Stračeny mrkni. Na přání ti opět připraví bezlepkové jídlo z aktuálního menu.

Pizza Coloseum

Pokud máš chuť na pizzu, určitě zamiř do některé z poboček Pizza Coloseum. V síti těchto restaurací si můžeš dát bezlepkové pečivo, těstoviny i pizzu. Personál je proškolený, takže přesně ví, co je vhodné pro lidi s bezlepkovou dietou a všechna jídla, které si objednáš, jsou proto maximálně bezpečná.

Little Vietnam

Máš chuť na Asii? Pak zamiř do bistra Little Vietnam v samotném centru Ostravy. Typicky bezlepkové jídlo ti tady sice nenachystají, u většiny pokrmů jsou ale schopní vynechat suroviny (třeba smaženou cibulku, krutonky apod.), které by ti mohly vadit.

Veganská restaurace U Milé Gópí

Tahle veganská restaurace nepotěší jenom vegetariány a vegany, ale taky celiaky. U každého pokrmu (a týká se taky denního menu) najdeš seznam alergenů. Pokud máš chuť na něco sladkého, pak sem zaskoč na zákusky, které si tady sami pečou.

  • lahodné vegan pokrmy za super ceny
  • příjemný a nesmírně empatický personál
  • web: https://www.gopi.cz/

Mama’s Bistro

Není asi nikdo, kdo by o téhle ostravské ikoně neslyšel. Bratři Kaňákovi vytřeli zrak nejen konkurenci, ale taky Zdeňku Pohlreichovi z pořadu Ano, šéfe!, který je ocenil rovnými třemi hvězdičkami. Pokud sem vyrazíš a potřebuješ připravit vyhlášený burger v bezlepkové variantě, stačí dát obsluze „echo“ a o nic dalšího se nemusíš starat.

Maido Ostrava

Pokud miluješ Asii, ale „klasiky“ v podobě sushi nebo nejrůznějších nudlí a rýže jsi už trochu přejedená, zajdi do ostravského Maido. Tohle japonské bistro tě vystřelí do nebes luxusními okonomiyaki plackami, ale i polévkami nebo dezerty. Díky seznamu alergenů se tady bezpečně najedí i celiaci.

Eatnam

U asijské kuchyně ještě chvíli zůstaneme. Pokud sis pochutnala ve výše zmíněné restauraci Little Vietnam, pak určitě skoč i do vedlejšího Eatnamu. Tady na tebe čeká bohatá nabídka asijských specialit, u kterých dáme ruku do ohně, že nebudeš vědět, kterou z nich dříve ochutnat. Vybrané jídlo ti tady rádi připraví i v bezlepkové variantě. Protože jde o typické bistro, na vybraný pokrm tady čekáš jen kratičkou chvilku.

Guest Restaurant Francais

Tenhle luxusní gastropodnik je tím nejlepším, co může Ostrava nabídnout. Pokud patříš mezi opravdové gurmety a ráda ochutnáváš netradiční jídla i spojení chutí, pak bys neměla Guest Restaurant Francais minout. V jejich denním menu se často objevují bezlepkové pokrmy a na vyžádání ti vybraný pokrm bez lepku ochotně připraví.

Ollies

Honí tě mlsná a chuť na něco sladkého? Zamiř do Ollies! Kavárny a cukrárny, kde se specializují nejen na luxusní zákusky, ale také dorty, které si tady dokonce můžeš nechat připravit na zakázku, lákají nejen bohatými vitrínkami plnými dobrot, ale taky příjemným posezením. Pro celiaky a osoby trpící intolerancí lepku tady dokonce mají samostatnou kategorii bezlepkových dezertů a dortů.

  • luxusní dorty
  • příjemné posezení v atraktivních částech Ostravy
  • web: https://ollies.cz/

Co ty a lepek? Jste „kámoši“, tolerujete se nebo se nemůžete ani vystát?

Související články