Na domácí čokoládové pěně je nejlepší to, že dobře víš, co všechno v ní je. Sama to tam totiž dáš. A když nebudeš chtít použít cukr, můžeš zkusit třeba xylitol nebo erythritol. Ušetříš si tak kalorie a jednoduché cukry.
Extra rychlá čokoládová pěna z mascarpone
Nejjednodušší recept na dobrotu, kterou bys mohla jíst ve velkém (ale neměla bys, protože je hodně kalorická), je tady. Miluješ pařížský dort? Pak si tuhle dobrotu zamiluješ.
Co potřebuješ: 125 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, vanilkové aroma, 2 lžíce holandského kakaa a cukr (nebo sladidlo)
Jak na to?
- Nejdřív vyšlehej v misce mascarpone se smetanou a vanilkou.
- Pak přidej kakao a cukr nebo sladidlo.
- Pěnu nech aspoň hodinku vychladit v ledničce. Hotovo!
Čokoládová pěna z avokáda
Chceš zpracovat avokádo, které brzy nebude dobré? Tohle je jedna z možností.
Co potřebuješ: avokádo, lžičku citrónové šťávy, 3 lžíce holandského kakaa, špetku skořice, vanilkové aroma a 3 lžíce sirupu z agáve (nebo vyzkoušej čekankový sirup!)
Jak na to?
- Rozkroj avokádo, vyndej pecku a dužinu vydlabej do misky.
- Pokapej ji citrónovou šťávou, přidej kakao, sladidlo, vanilku a skořici.
- Všechno rozmixuj dohladka.
- Směs nech aspoň hodinku chladit.
shutterstock_720549136.jpg
Čokoládová pěna ze dvou surovin
Tohle je taky záležitost, které se nejspíš nebudeš moct nabažit.
Co potřebuješ: 250 ml smetany ke šlehání a 100 g kvalitní hořké čokolády (jestli chceš, přidej i cukr nebo sladidlo)
Jak na to?
- Odlom si kousek čokolády na nastrouhání a posypání.
- Rozpusť si větší část čokolády a nech ji trošku vychladnout.
- Smetanu poctivě vyšlehej dotuha a trošku si ji dej stranou na zdobení.
- Teplou čokoládu větší části smetany pomalu přilévej a vmíchávej.
- Pak nech pěnu aspoň hodinku chladit.
- Servíruj ji se zbytkem šlehačky a s nastrouhanou čokoládou. Přidat můžeš i ovoce.
Chybí nám tady recept na čokoládovou pěnu, na který nedáš dopustit ty?
Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3
Autor článku: redakce