Co vlastně droždí obsahuje? Je to především vitamín B1, B2 a B3. Tyhle vitamíny naše tělo potřebuje ke správnému fungování nervové soustavy, srdce a k dobrému trávení.
Že se ti při pomyšlení na kostku droždí dělá nevolno a dobrovolně by ses do ní nezakousla? Naštěstí můžeš tuhle surovinu proměnit v celou řadu zajímavých pokrmů. Jedním z nich je i luxusní drožďová pomazánka, kterou připravíš během chvilky.
Potřebovat budeš:
- 5 vajec
- 2 kostky čerstvého pekařského droždí
- 30 gramů bílé cibule
- 10 gramů másla
- 70 mililitrů polotučného mléka
- 1 lžíci olivového oleje
- špetku soli a pepře
- drcený kmín
bigstock-fresh-pressed-active-yeast-su-430180135.jpg
Jak na to?
V pánvi nech spolu s olivovým olejem zpěnit máslo, přidej k němu najemno nakrájenou cibuli a opeč ji dozlatova. Pak k tomu rozdrob pekařské droždí, přidej mléko a směs míchej, dokud nebude úplně hladká.
V malé misce si následně rozšlehej vajíčka spolu s pepřem a solí. Směs nalij do rozpuštěného droždí, přidej drcený kmín a míchej, dokud nezhoustne.
Vlažnou pomazánkou pak můžeš namazat třeba pšeničný chleba nebo opečenou topinku. Krajíc ozdob čerstvými bylinkami nebo natí z jarní cibulky.
Bonusový tip závěrem: Pokud toužíš po krémovitější konzistenci pomazánky, přidej do ní tavený sýr a pro výraznější chuť trošku česneku.
Máš ráda droždí, nebo ho naopak nesnášíš? Dej nám vědět v diskuzi!