Geniálně jednoduchý test, pomocí něhož vždy poznáš, zda je muž ignorant

Bigstockphoto.com
|
09. 09. 2016
|
Vypadá tak, že se ti podlamují kolena, je vtipný, okouzlující, jedním slovem dokonalý. Přesto se z něj po čase vyklubal naprostý narcistický ignorant? Možná ses tomu mohla vyhnout, kdybys pozorovala, jak se tvůj dotyčný chová k lidem, od nichž nic neočekává na oplátku. Například v tramvaji.

Ten příběh proběhl facebookem. V přeplněné tramvaji stáli tři staří pánové jedoucí ze srazu veteránů bojů druhé světové války. K tomu zdánlivě nejvíce vetchému přistoupila dívka a marně ho vyzývala k tomu, aby si sedl na její místo. Po třetí výzvě se starý pán vypjal v hrudi a hrdě prohlásil: „Slečno, dokud v tramvaji bude stát byť jen jedna žena, tak já si nikdy nesednu.“  Polovina osazenstva tramvaje se v tu chvíli musela zastydět.

Tisíce slabošských výmluv

Takovéto jednání může být trochu přehnané, ale zaslouží si respekt. Na rozdíl od floutků, kteří se znuděným výrazem ve tváři listují svými smartphony, zatímco jim nad hlavami vlají ženy ve zralém věku. Ale tak jasně, on je unavený po práci, měl honičku, zaplatil si a tisíce dalších slabošských výmluv. Co od takového „pána tvorstva“ čekat po čase ve vztahu je asi zjevné.  

Čti také Návštěva protivné tchyně: Jak na to, abys ji nezabila?

Kdysi podobnou scénu viděla při návštěvě moje maminka. Dívaly jsme se na krasavce, který seděl v MHD a v klidu si telefonoval, zatímco vedle něj se tyče držela zhruba šedesátiletá paní s nákupními taškami. Máma se ke mně naklonila a po vesnicku zašeptala způsobem, který slyšela celá tramvaj: „Jestli si něco podobného dotáhneš domů, tak tě zaškrtím.“ Můžu ji uklidnit, nedotáhnu.

 

 

Související články