Další gastropeklo je tady! Troufneš si na rizoto z vepřovky nebo těstoviny s bramborem?

Shutterstock
|
15. 12. 2024
|
Úměrně tomu, jak přibývá týdnů v kalendáři, přibývá taky unikátních výtvorů vařilek a bydlenek v tematických skupinách. Co vydaly vody internetu v posledním týdnu?

Pondělí: Domácí tortilly (kdyby to někdo nepoznal)

Vařilka nazvala tenhle výtvor opravdu „trefně“. Bez popisu bychom byly pravděpodobně naprosto ztracené podobně jako Alenky v říši divů.

Během našeho gastro-průzkumu jsme už asi viděly ledacos. Rozlítaného ptáčka, který to měl za sebou dřív, než doletěl na talíř, přes „anglickou“ snídani, za kterou by nám Británie klidně mohla vyhlásit válku, až po tyhle domácí tortilly. Děkujeme, dnes jsme již zvracely.

domaci_tortlily.jpg

Domácí tortilly by mohly být za jiných okolností fajn.
Facebook
Někdy popisek skoro zachrání celý dojem. Někdy.

Úterý: Zachraňte Willyho a aljašskou tresku

Aljašská treska rozhodně nestojí pět korun. A takhle ji zmršit, to zabolelo nejen Pacifik, ale taky peněženku. Proč má někdo potřebu míchat různé kuchyně a dát jim svůj jedinečný „eklektický“ styl? Za nás je tohle fakt „velký špatný“ a nezachrání to ani „biele vínko“. Ledaže bychom ho do sebe obrátily celou lahev.

zachrante_willyho.jpeg

Některé kombinace nám hlava nebere.
Facebook
Eklektický styl v rámci vaření? My s díky odmítneme...

Středa: KoprOFFka

Ne a stokrát ne! Koprovka většinou není líbivé jídlo, ale dá se připravit tak, aby strávník necítil převařenou mouku už z fotky! Kupovaný knedlík a vajíčko, které má kousek před kremací, už celé tohle „veledílo“ na lepší úroveň vážně nepozvedne.

koproffka.jpeg

Koprovka nikdy není úplně fotogenická. Tahle je ale extrémní.
Facebook
Z téhle bašty musí být člověk úplně... off.

Čtvrtek: Gulášik

Autor tohohle výblitku dal svému dílu roztomilý a tak „trochu“ infantilní název „gulášik“. Za nás tohle nevidělo poctivý guláš, ba ani gulášovou polévku ani z rychlíku. No možná se v rychlíku, respektive jeho veřejných toaletách nechala kuchařka přece jen něčím inspirovat. Některá jídla prostě nejsou „insta-friendly“. Proč má teda někdo potřebu je fotit a sdílet ve skupinách o vaření?

gulasik.jpeg

Tohle a gulášik? Snad ani náznakem.
Facebook
Na fotce stačilo. Děkujeme.

Pátek: Rizoto z vepřovky

Rizoto je jedno z mála jídel, které se dá zmršit několika způsoby. Nechme stranou blivajz, který nám servírovali ve školních jídelnách. Tohle je ještě o level výš!

Neříkáme, že kvalitní vepřová konzerva je zásadně špatně, proč ji ale musí někdo smíchat se suchou rýží a zeleninovou směsí z pytlíku? Čalamáda nebo kysané zelí v rohu ten talíř už opravdu nezachrání.

rizoto_z_veprovky.jpg

Rizoto může být vynikající. Ale bohužel taky nemusí.
Facebook
Rizoto je – co se jeho zmršení týče – skutečně vděčné. Ale tohle autorka fakt zabila.

Sobota: Špagety s mletým masem

Šikovný veterinář by z tohohle mletého masa pravděpodobně ještě poskládal živou krávu (za tip na dárek v podobě puzzle pro dospělé nemáš zač). Jako vážně nemá dotyčná soudnost a strach o žlučník? A jestli má být tohle levná napodobenina boloňské omáčky na špagetách, tak autorka rozhodně nebyla Ostravačka. „Bo ta by loňské špagety určitě nejedla!“

spagety_s_mletym_masem.jpg

Kdo má neustále vymýšlet, co k jídlu? A proč to pak ale fotí?
Facebook
Milovníci boloňské omáčky, utečte!

Neděle: Bída, ale určitě ne sedlácká

Dobře, jasně, chápeme. Když zbývá poslední týden do výplaty, na dveře klepou exekutoři a hladové krky strávníků se neptají, přijde i sedlácká bída vhod. Nám ale prostě tahle kombinace nejde přes pusu (a už vůbec ne přes žaludek). Proč ze zelí, brambor a slaniny raději vařilka nepřipravila poctivou zelňačku? Proč těstoviny s masem nezapekla? Tolik otázek a na fotce tenhle mišmaš.

testoviny_se_zelim_a_brambory.jpg

Tahle kombinace nás opravdu lehce rozčarovala.
Facebook
Zbytky se dají využít i tak nějak víc s citem pro vlastní vnitřní orgány.

Autorský text + příspěvky na sociálních sítích

Související články