Vítr ve vlasech a moře na dosah: Dovolená na soukromé jachtě

Pexels.com
Komerční článek
|
22. 09. 2023
|
Snili jste někdy o dovolené na luxusní jachtě? Není to tak nemožné. Díky charterovým společnostem máte možnost pronajmout si nejen plachetnice či katamarány, ale také motorové jachty přesně podle vašich představ a potřeb, a to také ve vašem milovaném Chorvatsku.

Je pravdou, že pronájem jachty je dražší než třeba plachetnice, ale na druhou stranu, pokud vás bude více, cena pronájmu se rozpočítá mezi celou posádku. Užijte si luxusní a ničím nerušenou dovolenou.

Velký výběr jachet

Motorová jachta má řadu výhod. Je pohodlná, nabízí komfort i bezpečí. Najít vhodnou jachtu v Chorvatsku není žádný problém. Na výběr máte motorové jachty menší i větší, stačí si vybrat ze široké nabídky charterových společností prostřednictvím jejich online rezervačním systémům. Vyberte destinaci, ze které se chcete na moře vydat, a rozmyslete si, zda pronajmout jachtu také s kapitánem. Tato volba bude dražší, ale zase si užijete během cesty absolutní pohodlí. Kromě toho je to řešení vhodné pro skupiny lidí, které nemají mezi sebou žádného kapitána. Na motorovou jachtu totiž potřebujete kapitánské zkoušky.

image3.jpg


Unsplash.com

Jste flexibilní a nezávislí

Díky pobytu na jachtě si můžete naplánovat výlet na moři zcela podle sebe. Nemusíte se držet předem stanoveného itineráře či přesných odchodů lodí. Limituje vás především počasí, počet dní na lodi a vaše kapitánské dovednosti. Cestu na moři si sice předběžně naplánujte, ale nikdy se ji nedržte přesně. Každý den si totiž musíte pořádně zjistit počasí a podle toho měnit kurz.

Máte soukromí

Pokud o to stojíte, na jachtě budete mít absolutní soukromí. Můžete tak kotvit na bojce a v nějakém tichém zálivu a uspořádat společnou večeři při západu slunce nebo rovnou pořádnou párty. Vždy ale myslete na to, abyste kotvili jen tam, kde je to povoleno, a dodržovali všechna nařízení dané oblasti. Nádherné zátoky v Chorvatsku nabízejí třeba Kornati nebo Paklené ostrovy.

image4.jpg


Pexels.com

Pokud budete stát v maríně, vždy si předem zjistěte prostřednictvím různých referencí, zda je daná marína pro vás ta pravá. Některé jsou totiž spíše párty, což znamená hluk až do noci, jiné jsou klidnější, a tedy skvělé pro večerní posezení u sklenky vína.

Užíváte si moře naplno

Pokud milujete moře, plavání, šnorchlování, potápění nebo jen tak koukat na mořskou hladinu, na lodi si toho všeho užijete do sytosti. Chorvatsko totiž díky svému bohatství v podobě různých ostrovů a ostrůvků nabízí spoustu různých míst, kde můžete zakotvit, potápět se a plavat celý den sem a tam.

Jedinečná kultura a jídlo

Díky dovolené na jachtě máte možnost poznat Chorvatsko ze zcela jiného úhlu než obvykle. Řada ostrovů, které navštívíte na jachtě, totiž není běžným turistům tak dostupná nebo se jim tam nevyplatí jet na jednodenní výlet. Objevíte tak ostrovy, které byly dlouho před turisty zcela uzavřené, jako je například Vis, nejvzdálenější obydlený ostrov od pevniny. Zachoval si svou tradiční kulturu. Užijete si tu tak úžasné místní jídlo a víno.

image1.jpg


Unsplash.com

Na chorvatských ostrovech také najdete řadu historických památek, většinou církevních, ale také pozůstatky po římském či benátském osídlení.

Utužení vztahů i celého týmu

Pobyt na motorové jachtě v Chorvatsku vám přináší řadu výhod. Tou hlavní ale je, že společný pobyt, ať už pracovního týmu nebo party přátel, vám kromě zážitků přinese jedinečné utužení vztahů. Na lodi totiž budete muset spolupracovat, pobývat spolu na menším prostoru a vždy se společně domluvit na každém dalším kroku.

Související články