Jak vybrat cyklistické sluneční brýle

Freepik
|
27. 06. 2023
|
V létě mnoho z nás vyhledává venkovní aktivity a cyklistika patří k oblíbeným volbám. Správné vybavení je klíčové a sluneční brýle jsou nedílnou součástí tohoto balíčku.

Nejen, že vás chrání před slunečními paprsky, ale také před prachem, hmyzem a větrem. V tomto článku vám ukážeme, jaké aspekty byste měli zvážit při výběru cyklistických brýlí pro jakékoliv počasí.

Zaměřte se na kvalitu skel

Důležitým aspektem je kvalita skel. Vysoce kvalitní skla nabízejí ochranu proti škodlivému UV záření, které může poškodit oči. Hledejte brýle s označením UV400, což značí, že blokují 100 % UVA a UVB paprsků.

Přemýšlejte nad vyměnitelnými skly

Počasí se může měnit, a tak by vaše brýle měly být co nejvíce flexibilní. Obzvlášť pokud jezdíte ve všech ročním obdobích. Některé modely nabízejí výměnná skla, která umožňují rychle a snadno změnit typ skla v závislosti na podmínkách počasí. Tmavá skla jsou ideální na slunečné dny, zatímco žlutá nebo oranžová zvyšují kontrast ve špatném počasí, jako je mlha nebo déšť.

Výběr materiálu obrouček

Obroučky i skla by měla být lehká, pohodlná ale také odolná. Polykarbonátové materiály jsou populární volbou, protože jsou lehké a odolné vůči nárazům. Dále by měly být opatřeny měkkými nosními polštářky a pružnými konci ramen, což zajišťuje, že brýle pevně sedí i při intenzivní jízdě.

unnamed_1.jpg


Freepik

Dobrá ventilace zabraňuje zamlžení

Aby se zabránilo zamlžení skel, je důležitá dobrá ventilace. Některé brýle mají ventilační otvory na sklech nebo rámech, což pomáhá udržet vzduch v pohybu a zabraňuje zamlžení.

Spolehněte se na kvalitu a spolehlivost světových značek

Když hledáte kvalitní cyklistické brýle, je dobré věnovat pozornost renomovaným značkám, které mají dobrou pověst v oblasti sportovního vybavení. Jednou takovou značkou je Oakley. Firma Oakley je známá pro své inovativní technologie a vysokou kvalitu materiálů, které využívá při výrobě svých brýlí. Pokud chcete investovat do opravdu kvalitních brýlí, Oakley je volbou, kterou byste měli zvážit.

Tip: Nahlédněte na výběr cyklistických brýlí Oakley a přesvědčte se, že kvalita je důležitá. 

Kvalita na prvním místě

Rozpočet je často rozhodujícím faktorem při výběru brýlí. I když vysoce kvalitní brýle mohou být dražší, mohou být také dobrou investicí pro dlouhodobé použití. Někdy je lepší investovat více peněz do kvalitního produktu, který vydrží, než kupovat levné brýle, které budete muset brzy nahradit.

Tagy: 
Související články