Ideální letní parfém? Užijte si léto ve jménu růže

Unsplash
Komerční článek
|
25. 03. 2021
|
Růže je nekorunovaná královna ve světě rostlin. A pokud byste měla letos nosit pouze jeden jediný parfém, pak by to měl být rozhodně ten s esencí z růží. Růžová vůně je svůdná i něžná. Svěží, a přesto nezapomenutelná. Stejně jako růžová poupata.

Dámské toaletní vody a parfémy z růží mohou být květinové, pudrové i ovocné. Ve všech případech jsou ale pro léto jako stvořené. Růžové esence dodají své nositelce sebevědomí, ale zároveň ji zahalí do svěží vůně, která je výrazná, ale přesto nevtíravá.

Růže jsou dnes součástí takřka každého parfému, ačkoliv ještě před pár lety patřily růžové vůně do kategorie staromódní. Tyto parfémy už ale dávno nejsou těžké a intenzivní. Moderní vonné kompozice z růží jsou plné lehkosti, svěžesti a jemného aroma růžových okvětních plátků.

Růžové stálice ve světě parfémů

Parfémy z růží jsou takové „malé černé“ ve světě vůní a na jejich kouzlu stojí desítky ikonických vůní. Ať už je to Lancôme Idôle, Chloé nebo Giorgio Armani. Růži mimo jiné obsahuje i nejslavnější parfém všech dob – Chanel No. 5. Tato vůně mimochodem na každém kroku provázela ty nejkrásnější ženy planety. Mezi oficiální ambasadorky parfému Chanel No. 5 patřila například Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Gisele Bündchen nebo Marion Cotillard.

Moderní pojetí růže jako vůně

Na podmanivou damašskou růži vsadil i Gucci ve své moderní řadě květinových vůní Gucci Bloom. Parfém Gucci Bloom Ambrosia di Fiori je intenzivní, opojný a ukrytý v sytě rudém flakónu. Do smyslného kabátu růži oblékl také Narciso Rodriguez ve své vůni For Her Fleur Musc Florale. Tento květinový parfém v sobě snoubí podmanivé pižmo s okvětními plátky růže se špetkou kořenitého aroma růžového pepře. Vznikla tak jiskřivá vůně plná vášně a ženského sebevědomí.

Ať už dáte přednost tradičnímu pojetí růžových akordů, nebo vsadíte na moderní vonné kompozice, růže vás zahalí do svůdného závoje, se kterým prožijete nezapomenutelné léto. Nezapomeňte, že během teplých dnů se parfém z pokožky odpařuje mnohem rychleji a jeho vůně je tak intenzivnější. Nanášejte ho proto jen na dvě až tři místa, ideálně na zápěstí, krk a loketní nebo podkolenní jamky.

Související články