Co dělají vařilky v karanténě? Halužky, jebíčky i gambrenet

pixabay.com
|
12. 04. 2020
|
Že se ti už pěkně dlouho neudělalo šoufl nebo hledáš nějakou účinnou dietku? Pak jsi tady správně! Vzhledem k nouzovému stavu začaly vařit i ty „vařilky,“ které přísahaly, že na Maggi a „ajdam třicítku“ v životě nesáhnou. Tady je výsledek…

Konečná opravdová svíčková

Některé „vařilky“, ze kterých se během nouzového stavu a nařízených home office stanou jistojistě „těhulky“, razí teorii, že když je olivový olej vyráběný z oliv, svíčkovou budou muset uvařit ze zbylých svíček. A jaro je vzhledem ke zbytkům od Vánoc ideální příležitostí. Tady máme jednu „svíčkovou,“ ze které vůně vosku přímo sálá.

svickova_z_opravdovych_svicek.jpg


FB

Nevim-co-to-je-ale-sežeru-to-ať-mám-klid

Ani nám v redakci se nepodařilo rozklíčovat, co tahle vařilka svému manžovi „naservírovala,“ proto jsme její „pokrm“ nazvali pracovně „Nevim-co-to-je-ale-sežeru-to-ať-mám-klid“. Pravděpodobně se dotyčná nechala inspirovat radami jednoho oblíbeného lidové „kuchaře,“ který razí heslo „když nemáš sójovku, je*ni tam Maggi“. Tohle je výsledek. Dobrou chuť a nemáš zač!

manza_si_pomlaskaval.jpg


FB

Párkový guláš od žida? Ne, od tchyně

Tuhle vařilku omlouvá snad jen to, že její bývalý manža dostal rozum, vzal nohy a žlučník na ramena a utekl tam, kde se ho nebudou chtít snažit otrávit. Ono zalít omáčkou UHO zbytky bramborové kaše, nakrájet na ni párek, který vedle masa ani neležel, a vydávat to za kuchařské umění chce vážně odvahu a kritický nedostatek sebereflexe. Ještě že to dotyčná vařilka zamaskovala za recept extchyně.

parkovy_gulas.jpg


FB

Gambrenet s broskvičkou

Ne, tohle vážně není název nového pornotrháku, ale popis výtvoru jedné z vařilek, kterým se chlubí ve skupipince stejně postižených. Naservírovat tohle doma, pravděpodobně z baráku letíme dřív, než bychom řekly „karanténa.“ Tady je ale opět důležité, jestli si manža počvachtal a šikovná vařilka si vysloužila souloženíčko – tedy vlastně tuleníčko s cílem založit na mimíska a stát se hrdou příslušnicí těhulek a následných pošahaných nosnic.

syr_gambrenet_a_broskvicka.jpg


FB

Na vlásku 2

Varování pro trichofobiky: Následující snímky zobrazují vaši největší noční můru naservírovanou bez všech příkras! Chtělo by se říct, že příprava chleba k snídani prakticky nejde pokazit. Tady vidíš, že všechno jde, když se chce. Nasypat na kus starého chleba zbytek rýže, zelí, hřiby, okurky a papriky z konzervy a ještě to „ozdobitvlasem, to už chce pořádnou dávku odvahy. Nechtěly bychom vidět, jak ten vlas poleze ven. Možná to ale disneyovské tvůrce inspiruje k natočení pokračování oblíbené animované pohádky.

toustik_s_vlaskem.jpg


FB

Ochutnej vlastní polívčičku, vařilko!

K tomuhle „výtvoru“ nás napadá jediná možná teorie. Manžu tak dlouho sužovaly kruté bolesti žlučníku, až dospěl k názoru, že přece není nutné, aby trpěl pouze on a dal své drahé ochutnat vlastní polívčičku. Ačkoli výjimečně nešlo o „vývar“ z kostky, ale natrhané zbytky masa s rýží a broskví, účel to perfektně splnilo! Třeba si vařilka do příště nastuduje, jak vařit a cíleně netrávit obyvatele společné domácnosti. Nebo taky ne.

broskve_s_kuretem_a_ryzi.jpg


FB

Halužky, spekačky a ananas

Že ananas na pizzu nepatří? Nevadí, do „halužek“ se narvat přece může, ne? A ať tam má manža trochu toho „maska,“ přihoď i jeden, dva, tři nebo čtyři „spekačky.“ Co na tom, že žaludek společně se žlučníkem spřádá plány na sebevraždu? Ta trocha „ovoce“ z plechovky je už totiž určitě nezachrání.

halusky_spekacky_a_ananas.jpg


FB

Jahodová omáčka s knedlíčkem

Tak z tohohle se nám ale pořádně navalilo. Jako vážně má někdo potřebu konzumovat tenhle výtvor, který vypadá jako blitek ožralého jednorožce právě se vracejícího z dvoudenního flámu? Jestli jo, tak pak nezbývá nic jiného než popřát dobré „čvachtání.“

jahodova_omacka_a_knedlik.jpg


FB

Jahodové a borůvkové knedlíky

Na sladká jídla zrovna dvakrát nejsme, naprosto ale chápeme, že někdo je zbožňuje a nedokáže si bez nich představit týdenní jídelníček. V tomhle případě ale vařilka šlápla tak trochu vedle. Vlastně ne trochu, ale pořádně. Kydnout na starý knedlík jahodovou a borůvkovou zavařeninu je opravdu level „Masterchef Quarantine.

jahodove_a_boruvkove_knedliky.jpg


FB

Tak trochu jiná „žemlovka“

A u sladkých jídel ještě chvíli zůstaneme. Pokud patříš mezi milovníky žemlovky, pak pro tebe máme jeden supermegaultrarychlý a ekonomický lowcost recept. Stačí nakrájet staré rohlíky, zalít je mlékem, přidat rozpuštěné máslo, cukr a zasypat mákem. Co na tom, že je to šlichta, kterou by nesežralo ani vyhladovělé prase? V některých domácnostech se takhle prostě „vaří.“

rohlik_s_makem.jpg


FB

Jebíčky s bramborovým salátem

Na závěr jsme si nechali opravdovou chuťovku a malou hádanku. Vypadá to jako chlebíčky, ale nejsou to chlebíčky. Co je to? Podle našeho skromného názoru je autor totiž tak do*ebal, že jsme jim daly pracovní název „jebíčky.“ Co je sakra tak složitého na tom, nakrájet nějak úhledně zeleninu, použít kráječ vajec a dát si s přípravou jídla aspoň trochu práci? Jo aha, ono by to stálo čas. A ten musí vařilka věnovat výrobě saténového potahu na záchodové prkénko nebo lustru z plastových lžiček.

jebicky_s_bramborovam_salatem.jpg


FB

Co bys za žádných okolností nepozřela? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články