Podzimní toulky po Evropě aneb Která města se teď vyplatí navštívit?

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
03. 10. 2018
|
Podzim je ideální dobou na cestování, hlavní letní sezóna totiž již skončila, turistů je méně, počasí je mírnější a letenky cenově dostupnější. V tomto článku Vám přinášíme několik tipů na zajímavé evropské destinace, kam se vyplatí na podzim vyrazit.

Paříž

Paříž je evropským skvostem a bývá přezdívána městem zamilovaných. Dominantou města je samozřejmě Eiffelova věž, avšak kromě ní lze obdivovat i malebné pařížské uličky, četné kavárničky a významná muzea a galerie. Museum Louvre obsahuje tu nejvýznamnější sbírku uměleckých děl, mezi nimiž je známý především obraz Mony Lisy. Dále lze navštívit například katedrálu Notre Dame nebo si udělat procházku po čtvrti Montmartre a vystoupat na nedalekou baziliku Sacré coeur.

pariz_obr.jpg

Kdo nenavštívil Paříž, ten jako by nebyl.
Vydej se na podzim třeba do romantické Paříže!

Pisa

Italská město Pisa je známé především díky šikmé věži, která byla ještě donedávna turistům uzavřena. Na světoznámém náměstí Piazza dei Miracoli lze kromě šikmé věže obdivovat zdobenou katedrálu, dále Baptisterium a Camposanto. Z náměstí lze posléze vyrazit k řece Arno a projít se malebnými uličkami a zákoutími tohoto krásného města. Na podzim je v Pise ideální počasí, přičemž velkou výhodou je i příznivá cena letenek v tomto období.

Budapešť

Hlavní město Maďarska je již dlouho známé především díky svým vynikajícím termálním lázním. Co se však týče zajímavých míst a památek, má toto město hodně co nabídnout. Dominantou města je zajisté Budínský hrad, tedy někdejší palác uherských králů. Dále stojí za shlédnutí Országház, který je jednou z nejstarších vládních budov v celé Evropě. Za rekreací lze naopak vyrazit na Markétin ostrov, který leží uprostřed Budapešti a oplývá parky a zelení.

Rada na závěr

Veškerá námi představená města jsou ideální podzimní destinací, přičemž letenky i ubytování jsou nyní do těchto oblastí velice výhodné. Před odcestováním nezapomínejte však na sjednání vhodného cestovního pojištění. Cestovní pojištění Vás v zahraničí vždy ochrání v případě nenadálé nemoci, úrazu či například ztráty zavazadel.

Související články