TOP 10: Nejlepší pizzerie v Praze, kde si fakt pochutnáš

Shutterstock
|
21. 02. 2024
|
Pizza, nevím proč, prostě nejlíp chutná v teplákách. K tomu antisexy huňaté ponožky, film doják a super zážitek je na světě. Pokud se ale chceš vyfintit a na pizzu vyrazit ven, tyhle pražské pizzerie nesmíš minout.

Čas od času se stane, že obnošené tepláky, svetr po babičce a nevzhledný drcík mastňáckých vlasů budeme chtít vyměnit za hezoučké tričko, padnoucí džíny, namalované řasy a zatoužíme si vyhodit z kopejtka. No a kam si v takovém případě na bezvadnou pizzu vyrazíme? Pochopitelně tam, kam nás nos potáhne. V souvislosti s matičkou Prahou je takových nezapomenutelných míst, kdy je pak v břiše jako v pokojíku, rovnou TOP 10.

Pizza Nuova

Nezaměnitelná chuť svěží Neapole. Tak by se dala popsat pizza rodinné pizzérky na Praze 1, kde se při přípravě pracuje podle tajných postupů, křehounká pizza se peče na dubovém dřevě a pochopitelně v kuchyni najdeme ty nejčerstvější suroviny.

Nejen díky těmhle aspektům se ti pak ve finále do ruky dostane jedna z nejlepších pizz v Praze. Když si k tomu navíc přidáš tu pohodovou atmosféru, která v téhle zapamatovatelné restauraci vládne, už abys začala přemýšlet, které šaty si vezmeš na sebe.

San Carlo

Úžasně typické červenobílé kostkované ubrusy, vlídná a usměvavá obsluha, bohatý výběr středomořské kuchyně a jediné, co chybí, jsou snad už jen libé tóny harmoniky. V pizzerii San Carlo se zkrátka každý host cítí uvolněně a jako v jiném, italském, světě.

Pražská pizzerie San Carlo se může pochlubit i oceněním prestižního průvodce Guide to the Best Pizzerias in the World, který tuhle pizzerku doporučuje jako jedno z nejlepších míst v Evropě, kde si poctivou neapolskou pizzu můžeme dát.

Amuní

Název trochu zvláštní a pro nás neobvyklý, pravda, ale to nemění nic na tom, že ani tuhle pizzerii by žádný milovník takové pochoutky neměl vynechat.

Samotný podnik se pyšní tím, že jde o první gourmet pizzerii v Praze. Ne, ani my jsme tak úplně netušily, co to znamená, ale… Jde o koncept, který je založený na zážitku z přirozenosti. A zážitek to teda je! Pizza, připravovaná z vlastního pšeničného kvásku, který si šéfuje sama restaurace? To přece každého, kdo hledá kvalitu, musí zákonitě vystřelit z bot.

Da Pietro Praha

Když Pietro Praha, tak tradiční neapolská pizza v moderním pojetí. V tomhle příjemném podniku se žádných inovací nezaleknou a mazlí se s každou pizzovou variantou a kombinací. V téhle pizzerii nikdy nikdo neochutná okoralý kus něčeho s rajčaty a sýrem. Naopak.

Pizza, připravovaná v ručně vyrobené neapolské peci, kterou tvoří zásadně přírodní italské materiály, je silně návyková. Než se tak na tohle místečko vydáš, radši si hoď rezervaci.

Restaurace Korunní

Jak z názvu vyplývá, nemíříme vyloženě do pizzerie. To ale není nic, co by tě mělo odradit. Byť se v názvu neskví nic ryze neapolského, chuťové buňky se v tomhle podniku budou tetelit blahem. Ba co víc, budou přímo skandovat: JEŠTĚ JEDNU!

Tedy ještě jednu italskou pizzu, na kterou jsou v tomhle podniku specializovaní. A že jde o naprosté kabrňáky. Unikátní receptury téhle restaurace prostě nemůžou nikoho zklamat.

Pizzeria Kmotra

Pizzerie, která začínala v divokých devadesátkách. Zatímco mnoho jiných gastro podniků zaniklo, Kmotra nejenže se drží dál, ale úžasně se taky rozrůstá. Tedy aspoň co se nabídky jídel týče.

Už dávno si v téhle restauraci, která má božský cihlový interiér, nedáme jen skvělou pizzu, ale taky minutky z masa a ryb. Unikum takové restaurace pak neleží jen na talíři, ale dokonce se na tomhle místě už tradičně během léta pořádají vernisáže a výstavy.

Pizza Adria Praha

Pizza Adria je v naší plejádě takovým benjamínkem. Nemá sice historii tak starou jako Metuzalém, to je fakt, co ale má, tak to jsou super recenze. Hosti si tuhle pizzerku nemůžou vynachválit. Lidové ceny, prostředí pěkně uzpůsobené jak párům toužícím po romantice, tak rodinám s dětmi.

V Adrii tak nějak nic není problém a pošmáknout se tu dá na burgerech, dezertech, salátech i zmíněné pizze. Když zaskočíš sem, jako by ruch Prahy vlastně zůstal hodně daleko.

Ragazzi Pizza Bar

Ani Raggazzi Pizza Bar není žádnou snobárnou. Příjemné prostředí a vymazlený jídelní lístek. Jak sami šéfové restaurace uvádí, v Ragazzi na každého dýchne mezinárodní atmosféra v lokálním podání. V útrobách tohohle jídelního baru každého čeká pestrý jídelní lístek s italským nádechem, domácí drinky i lahodné tradiční dezerty. O tom, že bychom stěží hledali přátelštější prostředí, svědčí i fakt, že do Ragazzi Pizza Baru můžeš klíďo píďo zaskočit i se svým čtyřnohým mazlíkem.

L'OSTERIA 

Že se v téhle restauraci pohybují samí srdcaři, co se personálu týče, je poznat na první pohled i čuch. V L'OSTERII to totiž úžasně žije a potkávají se tam všechny generace. Příjemně hlučí nad famózní pizzou, která je podstatně větší než samotný talíř, štěbetají tu děti a po place se s úsměvem od ucha k uchu pohybuje laskavá obsluha. V téhle pizzerce o tebe zkrátka bude postaráno tak, jako bys přišla na nedělní oběd k babičce.

INVITALY

Restaurace a pizzerie v samotném srdci Prahy tě okouzlí velmi hezkým prostředím a pravá italská pizza z kamenné pece taky chybět nebude. V INVITALY si na své přijdou jak milovníci pizzy, tak fanoušci ryb, chobotnic i těstovin.

Spokojení hosté se sem často a rádi vrací, takže kladné recenze v podstatě neberou konce. Pokud tak hledáš nějakou pizzovou sázku na jistotu, v téhle restauraci se ti rozhodně bude líbit.

Tak co? Už máš mezi pizzeriemi svou favoritku, nebo pro jistotu obrazíš všechny?

Související články