Nejhorší vánoční dárky: vůně do záchodu, dudlík a další šílenosti vytažené zpod stromečku

Shutterstock
|
24. 12. 2023
|
Vánoční idylka: zářící stromeček, pod ním krásně seřazené balíčky a celá rodina pospolu. Bum! Co jsi to ale dostala? Přinášíme žebříček těch nejhorších myslitelných dárků!

Víc než polovina lidí se s nevhodným dárkem pod stromečkem někdy setkala. A ačkoliv se říká „darovanému koni na zuby nehleď“, obzvlášť o Vánocích můžeme zažít smutek i údiv z toho, co všechno jsou nám blízcí schopni darovat. Sváteční chvíle tak může poznamenat jediný nevhodný dárek.

Pátraly jsme po sítích i mezi známými a zjistily jsme, že legendární ponožky ještě zdaleka nejsou to nejhorší, co můžeš pod stromečkem rozbalit. Může být totiž daleko hůř, protože i moderní poctivé ponožky jsou vkusné a kvalitní! Připravily jsme přehled toho nejhoršího, co se kdy pod stromečkem urodilo.

Přešlap číslo jedna: NIC

Podle průzkumu je nejhorší vánoční dárek žádný dárek. Pocity zklamání jdou u stromečku jen těžko zadržet a je jedno, jestli si ostatní myslí, že si dárek koupíš sama, Štědrý den neslaví nebo mají omezený rozpočet. Ona by potěšila i drobnost, díky které se dá snadno poznat, že tě druhý zná a chce ti udělat aspoň malinkou radost.

„Můj přítel Vánoce moc nemusí, a tak to vyřešil po svém a úplně je vypouští. Ale i kdyby mi koupil v prvním obchodě mandle v čokoládě, které mimochodem miluji, všechno by bylo lepší než nic.“ Karolína

Dárky do výbavy aneb Holka na vdávání

Tahle kategorie nevhodných dárků je oblíbená zejména u starší generace. Dost možná jsi tak rozbalila sadu utěrek, ručníků a prostěradlo. Co na tom, že to nikdy nepoužiješ? Dřív se to tak dělalo. Ale snad bychom to babičce i odpustily…

Praktické věci do domácnosti

Příliš oblíbení nejsou ani praktičtí pomocníci do domácnosti. Pokud na tebe z úhledného balíčku vykoukne nový vysavač, jako by ti sděloval „doma je bordel, začni už konečně uklízet“. Mezi další horké favority patří vůně na toaletu, prací prášek, sprchová hadice, houbičky na nádobí nebo smetáček a lopatka. Ano, i to někdo dostal!

„Kuličky do záchodu mě docela překvapily. Za vrchol ale považuju klíčenku!“ Jana

Univerzální dárky pro každého

Kategorie sama pro sebe jsou dárky, u kterých je na první pohled patrné, že dárce neví nic o člověku, kterému dárek daruje. Například když abstinent dostane lahev rumu nebo vegetarián uzenou šunku.

Pocit, že jsi darujícímu vlastně ukradená a balíček s mašlí dává jen z povinnosti, může být hodně nepříjemný. Podobně na tom jsou univerzální dárky, které jsou ještě povětšinou kýč jak bič. Patří sem těžítka, nejrůznější přívěsky, zvířátka z keramiky a reklamní předměty.

shutterstock_2080819657.jpg

Dárky dokážou potěšit. Jenže ne úplně všechny.
Shutterstock
Do speciální kategorie nepopulárních dárků patří živá zvířata, rádoby vtipné dárky s mužským přirozením a laciná kosmetika.

Dárky, které mají k něčemu popostrčit aneb Vánoční trapas v přímém přenosu

Opravdu nikdo nechce během slavnostní chvíle připomínat, že se mu stále nepodařilo zhubnout ta zrádná tři kila. Váha a spalovač tuků opravdu není vhodný dárek pod stromeček. Nehledě na to, že celý prosinec je jedno velké obžerství. 

Snadno se taky může stát, že maminky a babičky toužící po dalším potomstvu neempaticky darují dětské dupačky, dudlíky nebo knihy o výchově. To zabolí, obzvlášť pokud se o miminko marně snažíte už několik let, nebo chceš zůstat bezdětná a rodina to nedokáže respektovat.

„Po roce vztahu jsem dostala knihu Sedm principů spokojeného manželství, praktický průvodce fungováním dlouhodobých vztahů. To fakt chceš!“ Veronika

Co s nechtěnými dárky?

Možná sis taky jeden takový nevhodný dárek rozbalila a stále s údivem na něj zíráš. Rozhodně si ho ale nemusíš nechávat jako lapač prachu. Jestli jsi dostala o tři čísla větší svetr, zkus ho u prodejce vyměnit za něco jiného. Nebo minimálně za svoji velikost.

Vcelku elegantní řešení je nevhodný dárek prodat a za utržené peníze si koupit něco, co si skutečně přeješ. V případě, že se darující setsakra sekl a dárek tě vytočil doběla, bez milosti ho vyhoď. Tady jde o tvé duševní zdraví. Ale pokud víš, že kamarádka by z knížky o ufonech byla nadšená, pošli ji dál.

Tak co, čekal na tebe letos pod stromečkem nějaký bláznivý dárek, nebo se všichni trefili?

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • denik.cz/z_domova/darky-k-vanocum-cesko-pruzkum-20201128.html
  • novinky.cz/clanek/koktejl-nejhorsi-vanocni-darky-prosle-jidlo-i-pouzity-deodorant-40418609
  • vivantis.cz/magazin/takhle-tedy-ne-aneb-to-nejhorsi-co-kdy-zeny-nasly-pod-stromeckem/
  • reflex.cz/clanek/zajimavosti/110859/smetacek-s-lopatkou-i-maska-sandokana-pruzkum-odhalil-10-nejhorsich-darku-ktere-si-cesi-davaji.html
  • vlastní zkušenosti
Tagy: 
Související články