Měsíční horoskop: říjen 2024 slibuje Beranům překvapení a Lvům cesty. Co čeká tvoje znamení?

Shutterstock
|
26. 09. 2024
|
Taky ti přijde, že ještě včera začínaly letní prázdniny? Najednou se blíží říjen! Pokud miluješ podzim, tvé období je tady. Co tě během něj čeká?

Berani v září neskutečně zářili a hýřili energií, zato Býci se spíš schovávali a snažili se vyrovnat s rozchodem nebo podobnou nepříjemností. Spousta Blíženců se ocitla na pokraji psychického a fyzického vyčerpání, takže jejich úkolem bylo naučit se odpočívat. V Racích to vřelo hlavně v práci a mnozí se museli držet, aby neřekli něco, co se nehodí.

Lvi prožili září víceméně v klidu, někteří v sobě dokonce objevili skrytý talent! Panny měly chuť pomáhat a taky to ve velké míře dělaly. Váhy bojovaly s nenadálým sexuálním apetitem (zvlášť ty single) a Štíři možná po dlouhé době potkali někoho, z koho se jim regulérně podlomila kolena.

Střelci si nejspíš užili nečekanou (ale zaslouženou) odměnu v práci a Kozorozi se učili dělat si radost maličkostmi. Vodnáři bilancovali nad svým vztahem a Ryby se konečně začaly víc starat o své zdraví. Jak to bude s jednotlivými znameními v říjnu?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Měsíční horoskop na říjen 2024 slibuje Beranům hlavně překvapení až zvraty ve vztazích. Můžeš si uvědomit, že současný vztah už ti moc nedává, nebo se naopak bezhlavě zamilovat. Vyloučené není ani řešení vztahů na pracovní úrovni a podpis nové smlouvy.

Novoluní, které proběhne 2. října., bude silné, proto si dávej pozor na emoce. Ať už s tebou bude cloumat zlost, nebo vášeň, vyplatí se ti, když se nejdřív trošku uklidníš a pak teprve začneš jednat.

Ve druhé polovině měsíce tě může zaskočit něco z tvé vlastní minulosti. Může se ozvat staré nevyřešené trauma nebo se dozvíš něco nečekaného o lidech, kteří ti dřív byli velmi blízcí. Hvězdy radí nevynášet rychlé soudy!

Na co si dát pozor: I když to bude svádět, nedělej zbrklá rozhodnutí. O případných velkých změnách se poraď s někým, komu důvěřuješ.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci by měli během října zrevidovat hlavně svoje zdraví. Chodíš pravidelně na preventivní prohlídky? Máš dost pohybu, baštíš vitamíny a minerály? A nezanedbáváš pitný režim? Posviť si na pravidla zdravého životního stylu a určitě přijdeš na něco, čím svůj život můžeš vyladit.

Úplněk, který se odehraje 17. října, přináší změny v práci nebo v kariéře celkově. Pokud toužíš po změně, můžeš narazit na pěknou pracovní nabídku. A jestli už jsi byla na pohovoru, těš se na dobré zprávy!

Na co si dát pozor: Nezanedbávej svůj spánek a jeho kvalitu, brzy by se to podepsalo na tvém zdraví i rozpoložení. Pokud stojí za nic, zkus bylinky, melatonin nebo prostě zajdi k lékaři!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Na začátku měsíce budou mít Blíženci velkou šanci začít svůj největší životní projekt – dítě! Je ideální doba k početí, tak toho s partnerem využij. Pokud naopak otěhotnět nechceš, dej si extra pozor. Hvězdy přejí i jiným posunům ve vztahu, třeba zásnubám.

Ve druhé polovině měsíce budeš řešit hlavně společnost, do které patříš nebo do které bys patřit chtěla. Vyjdi si mezi lidi, je dost možné, že potkáš někoho, kdo pro tebe bude do budoucna v tomhle ohledu důležitý.

Během celého měsíce budeš mít nejspíš chuť tvořit. Pusť se do čehokoli, co tě láká. Klidně do malování, i když ti ve škole dávala učitelka jasně najevo, že bys do rukou radši ani neměla dostat tužku a papír. Dělej, co tě baví. Neskutečně tě to nakopne!

Na co si dát pozor: Na delších cestách tě může potrápit dopravní prostředek. Než se někam vydáš, nech ho zkontrolovat!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci v říjnu překvapí a vylezou se své skrýše, aby ostatní ohromili svým šarmem a vtipem. Bez obav si zajdi klidně na rande naslepo, protože kdyby nic, tak se aspoň dobře pobavíš. Během celého měsíce půjde hodně o komunikaci. Přichází čas, kdy si řekneš o všechno, po čem toužíš.

Potrápit tě můžou bolesti svalů a kloubů. Na svalové křeče rozhodně přidej hořčík a postižená místa klidně podpoř i hořčíkovým olejem. Co se pohybu týče, poslouchej své tělo. Někdy je opravdu lepší pár dní odpočívat než něco tlačit na sílu.

Pokud sis letos během roku vyhlédla nějakou práci, ale nedostala ses k ní, teď se k tobě může lákavá nabídka vrátit. Než případně kývneš, ptej se na okolnosti, ať víš, do čeho jdeš a v čem jsou možné háčky.

Na co si dát pozor: S tvým nadšeným „překopáváním“ domácnosti nemusí zbytek osazenstva souhlasit. Nejdřív se poraď, ať se vám doma líbí všem.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Spousta Lvů se během října chystá cestovat. Než se pustíš na cestu, zkontroluj si platnost svých dokladů nebo technický stav vozidla. Hvězdy ukazují na nějakou tu komplikaci, tebe to ale od plánů neodradí. Což je dobře, čekají na tebe velkolepé zážitky, ať už vyrazíš do Thajska, nebo třeba na Zanzibar!

Kromě dobrodruha se v tobě probudí i romantik. Možná že dostaneš i chuť na náhodnou známost a sex na jednu noc. V takovém případě se nezapomeň pořádně chránit, ať si s sebou z dovolené nepřivezeš nějakého toho postelového strašáka.

Měsíční horoskop na říjen 2024 Rakům slibuje taky změny v práci, zatím ale není jisté, jestli budou k lepšímu, nebo budou spíš znamenat důležité lekce do budoucna. Ty se s nimi ale vypořádáš tak jako tak.

Na co si dát pozor: Kamarádství s výhodami už ve tvém životě nejspíš bylo. Náhodné známosti si ale opravdu dobře promysli. Mohly by mít nepříjemnou, nejen zdravotní dohru.

shutterstock_2467933421.jpg

Lvi budou chtít v říjnu cestovat. A proč ne?
Shutterstock
Užij si svoje podzimní cesty ve všech ohledech, ať už se chystáš kamkoli.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Panny se budou věnovat svým financím a majetkům. Budou si ve všem chtít udělat pořádek. Jestli máš půjčky nebo naopak tobě někdo něco dluží, veď si přehled, ať máš tuhle oblast pod kontrolou. Neposlušné dlužníky pravděpodobně budeš muset upozornit na nedostatky v jejich platební morálce.

Hvězdy napovídají, že v říjnu tě zase začne bavit tvoje práce. O tom, že ji máš ráda, není pochyb. Dlouho sis ji ale neužívala. Výsledky tvého snažení jsou přitom vidět široko daleko a šéf je nepřehlédne, i kdyby snad chtěl. Blíží se prémie!

Na co si dát pozor: V pracovním zápalu boje nezapomínej na odpočinek, aby tě brzy zase nedohnaly bolesti zad, syndrom karpálního tunelu nebo náznaky vyhoření.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy zažijí 2. října nejdůležitější novoluní z celého roku. Čekají tě nové začátky, do kterých budeš mít neskutečnou spoustu energie. Rozjet důležité projekty bude najednou tak snadné!

Bohužel ale vchází do hry i Černá luna, která naznačuje nevěru, utajované a paralelní vztahy a rozchody. Výjimkou nebudou ani pomluvy na adresu tvého partnera, na kterých ale nebude špetka pravdy! Všechno, co se k tobě dostane, si teď radši prověřuj, než začneš dávat průchod emocím.

Kolem úplňku, který proběhne 17. října, můžeš trošku zabojovat s vlastní psychikou. Pokud trpíš depresemi nebo úzkostmi, je dost možné, že si s těmihle mrchami dost užiješ. Ty už ale víš, jak se z nich nejlíp dostat, tak se spolehni na vlastní ověřené postupy.

Na co si dát pozor: Tvoje závislost na sladkém už překročila únosnou mez? Řeš ji s odborníkem a začni dřív, než bude pozdě!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíry budou v říjnu vábit cizí kraje. I na cestách tě můžou trápit některé nedořešené trable, nakonec si ale dokážeš vytvořit odstup a podívat se na ně jinou optikou. Domů se vrátíš s čistou hlavou a bez pocitu tíže, který na tobě ležel celé měsíce.

Dlouho jsi možná řešila práci a to, jak ji vybalancovat, aby tě bavila i dobře živila. Teď přijde nabídka, která se neodmítá, tak ji nepropásni! Změna kariéry byla nutná, ale nikdo neříká, že musíš opouštět milované projekty. Přichází win-win situace!

Hodně Štírů sice patří k introvertům, kteří se neradi projevují na veřejnosti, během celého měsíce ale hned několikrát zazáříš díky svým komunikačním schopnostem. V žádném případě je nekroť, naopak dej na odiv svoje znalosti, zkušenosti a dovednosti. Přinese ti to nečekaný úspěch, který si jednoznačně zasloužíš.

Na co si dát pozor: Dej si pozor na drobná zranění při venkovních aktivitách. Nehrozí nic vážného, ale nepříjemné by to bylo.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci se budou v říjnu hodně soustředit na prostředí, ve kterém tráví čas. Znamená to, že můžeš uvažovat o rekonstrukci bydlení nebo třeba jen drobných změnách v kanceláři, aby ses v ní celé dny cítila líp. Nenech se ale ovládnout extravagantními trendy, brzy by se ti zprotivily.

Ačkoli jindy býváš pořádný „střelec“, tenhle podzimní měsíc zatoužíš po klidu harmonii. Udělej si zásobu svíček a dobré kávy nebo horké čokolády a užij si každou volnou chvilku třeba v jejich společnosti. Nikdo od tebe nemůže očekávat, že budeš neustále v pohybu a v akci.

Hodně Střelců bude lákat změna vizáže. Ať už zvolíš nové kousky do šatníku, jiný účes, nebo make-up, budeš se cítit skvěle. Zkus třeba trendy v líčení na podzim 2024!

Na co si dát pozor: Bude tě to svádět k utrácení. Ovládni se, peníze by ti za chvíli chyběly. A už vůbec si neber půjčku!

shutterstock_2082214783.jpg

Neboj se ponořit se na chvíli do sebe. Můžeš si tak uvědomit spoustu věcí.
Shutterstock
Střelci v říjnu zatouží po samotě a klidu. Blízcí si o tebe můžou dělat starosti, tak je ujisti, že se nic neděje.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Spousta Kozorohů se během října stáhne do sebe, až se bude okolí trošku obávat, co se s nimi děje. Nepůjde ale o nic vážného, možná jen budeš mít chuť trošku se zklidnit a popřemýšlet o životě. Dobře ti udělá pobyt v přírodě za každého počasí a zlákat by tě mohlo i pravidelné saunování. Ať tě to táhne k čemukoli prospěšnému, zkus to!

Hlavně ve druhé polovině si dávej pozor na prochladnutí od ledvin. Tenhle orgán tě může pořádně potrápit. Je taky dost možné, že už sis na problémy s ním zadělávala dlouho a teď se dozvíš, že je potřeba začít je řešit. Nepředstavuj si hned ty nejčernější scénáře, rozhodně hned nemusí být nejhůř.

Hvězdy napovídají, že může přijít změna v pracovní nebo vztahové rovině. V prvním případě by se mohly zlepšit tvoje pracovní podmínky nebo bys mohla přijít k super nabídce. Ve druhém zmíněném případě hrozí, že budeš muset pro svoje dobro někoho absolutně odstřihnout.

Na co si dát pozor: Je dost pravděpodobné, že máš ve svém okolí energetického upíra, který z tebe vysává nejen energii, ale radost ze života. Víš, kdo to je? Pryč od něj!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Na Vodnáře čeká zlepšování dovedností a nějaké ty kurzy! Pokud se chceš v něčem posunout výš, rozhodně neváhej a přihlas se tam, kde ti s tím pomůžou. Je na to ideální doba, stejně jako řešení táhlých sporů, třeba i s úřady a soudy.

Měsíční horoskop na říjen 2024 poukazuje na to, že se nejspíš jen tak nezastavíš. Jednak budeš nadšeně hltat všechno, co by tě mohlo obohatit, jednak se přivalí kus práce navíc a víc tě taky můžou potřebovat tvoje děti, rodiče nebo sourozenci. O tom, že si k tobě někdo přijde minimálně pro radu, vůbec nepochybuj.

Nadměrná psychická zátěž si časem může vybrat daň v podobě fyzických bolestí. Psychosomatika totiž není žádný výmysl. A mohla by tě zajímat…

Na co si dát pozor: Pokud špatně spíš, nejspíš toho máš moc. Zkus zpomalit a zklidnit se a před spaním omez modré světlo!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se budou celý říjen zaobírat jednak financemi a jednak svou sexualitou. Dá se očekávat, že až překvapivě ožijí. Pak budou řešit nejen to, jestli dostatečně vydělávají, aby si mohly dopřát, po čem touží, ale i to, jestli jim partner v posteli stačí a jestli není na čase na nějakou tu bokovku. Hvězdy důrazně varují, že bys neměla riskovat.

V práci se ti moc dařit nebude a ani s kamarádkami si moc zábavy neužiješ. Můžeš buď fňukat a nadávat, nebo si třeba najít nového koníčka, který tě bude naplňovat. Jen zkus netrávit celá odpoledne a celé večery u televize, to by ti totiž fakt neprospělo ani po psychické, ani po fyzické stránce.

Co ti nesmírně prospěje, to bude péče a hýčkání sebe samé – zajdi si na thajskou masáž, ke kadeřnici nebo na kosmetiku. Zkus taky aromaterapii a uvidíš, že tohle období zvládneš.

Na co si dát pozor: Nejspíš se na tebe pokusí zaútočit podzimní deprese. Když si ale najdeš dostatečné rozptýlení, nakonec se tě vůbec nemusí dotknout!

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrohoroskop.cz
  • astrokarty.cz
Související články