Velký kufr – na co se zaměřit před jeho nákupem?

CCC
Komerční článek
|
04. 07. 2023
|
Dlouhá cesta, velká rodina nebo zkrátka hodně věcí, které s sebou potřebujete nutně vzít? Je jedno, jestli jedete na pracovní cestu nebo dovolenou s dětmi, pořádně velký kufr se vám bude rozhodně hodit! Na jaká kritéria při jeho výběru se určitě zaměřit?

Ta správná velikost

Cestovní kufr velký se obvykle pohybuje svými rozměry okolo jednoho metru na výšku a jeho objem je okolo 90 litrů. To už vám samo o sobě poskytuje dostatek prostoru k tomu, abyste se na vaše cesty dokonale vybavili! 

Tato velikost kufru se hodí v okamžiku, kdy se potřebujete sbalit skutečně důkladně. Cestujete na několik týdnů nebo měsíců? Bude vaše pracovní cesta vyžadovat několik různých outfitů, které si s sebou musíte odvézt? Nebo jedete na prázdniny a chcete celou rodinu sbalit do jednoho zavazadla? V tom případě je pro vás takto velký kufr jednoznačně sázkou na jistotu! 

Pokud budete cestovat letadlem, spadá tento typ kufru jednoznačně mezi zavazadla určená k odbavení, Prakticky to pro vás bude znamenat být na letišti o pár hodin dříve a u některých (zejména nízkonákladových leteckých společností) často také nemalý příplatek. Určitě s tím počítejte a řiďte se pokyny letecké společnosti. 

Na co vše dát pozor

Vzhledem k tomu, že hledáte opravdu veliký kufr počítejte s tím, že po jeho naplnění bude pravděpodobně něco vážit. A zřejmě to nebude úplně málo. Samozřejmou výbavou by tak měla být kolečka. Velkou výhodou jsou pak kolečka nejen ve spodní části kufru, ale také na boku. Toto vylepšení vám dává možnost s kufrem mnohem lépe manipulovat při jakémkoli transportu. 

Svou pozornost zaměřte také na to, jakými všemi madly je kufr vybaven. Kufry s kolečky by měly mít minimálně jedno výsuvné madlo v hodní části, abyste stojící zavazadlo mohli kdykoli pohodlně dostat z místa na místo. Pevné úchyty jsou skvělé na bocích, poskytnou vám totiž větší variabilitu. 

A nezanedbávejte ani bezpečnost! Prostor pro zapsání adresy, kam mohou z letiště kufr zaslat v případě ztráty by měl být samozřejmostí. Stejně jako opatření zámečkem pro větší bezpečnost obsahu uvnitř. Skvělý výběr velkých kufrů najdete v online shopu CCC. A limitovat se nemusíte jen klasikou - sáhněte klidně po originálnějších kouscích, které pak na letišti velmi lehce poznáte na první pohled. 

Správná péče se vyplatí

Vrátili jste se z cest, konečně máte vybaleno a nejraději byste si dali nohy na stůl a chvíli relaxovali? Tak ještě pár minut počkejte a o svůj kufr se hezky postarejte! V první řadě ho nechte chvíli "vydechnout". Je pravděpodobné, že jste v něm zpět nevezli úplně dokonale čisté prádlo, rozhodně si zaslouží být chvilku na vzduchu. Nechte ho například na balkoně, hezky otevřený, alespoň 12 hodin odpočinout. 

Zkontrolujte vnitřní prostor kufru. Případné nečistoty odstraňte vlahou mýdlovou vodou a znovu nechte vyschnout. V závěrečné fázi úklidu se nebojte použít vysavač a pečlivě vysajte každý roh a každou skulinu. Podívejte se také na vnitřní popruhy a úchyty, jestli jsou všechny v pořádku a příště je můžete znovu použít. 

Přejděte k vnější části kufru. Očistěte kolečka, vysuňte madlo a dobře ho otřete a odstraňte špínu z vnější strany. Opět vám skvěle poslouží vlahá mýdlová voda a měkký hadřík. 

Související články