Jak se zbavit druhé brady: pomůže jóga, masáž i make-up

Shutterstock
|
05. 11. 2023
|
Při pohledu do zrcadla ses vyděsila. První brada, druhá brada! Sakra, kde se tam vzala? Klid, víme, jak se téhle nezvané nádhery zbavit nebo ji aspoň zmenšit.

Dvojitá brada trápí muže i ženy napříč všemi věkovými kategoriemi, přičemž ušetřeni nejsou ani hubeňouři. Tzv. double chin vzniká z různých příčin. Mezi ty nejčastější se řadí:

  • nadváha, kdy se tuk ukládá do podkoží brady
  • věk a nástup gravitace (úbytkem elastických a kolagenových vláken dochází k uvolnění a poklesu kůže – pokud chceš dbát na prevenci, začni ještě před čtyřicítkou)
  • genetika, která určí tvar brady
  • potíže se štítnou žlázou
  • špatné držení těla (oslabení svalů brady a krku například při dlouhodobém hrbení)
  • zadržování vody v těle a nesprávná životospráva

Vyhlas druhé bradě válku!

Jak tedy na to, aby ses za svou druhou bradu nemusela stydět?

Namaž se

Prvním důležitým krokem je celková péče o krk a dekolt. Do kosmetické skříňky si doplň vypínací krém na podbradek nebo liftingový krém na kontury obličeje. Účinné látky se starají nejen o hydrataci pokožky, ale taky stimulují produkci kolagenu pro větší pružnost pokožky. Krém nanášej proti směru gravitace, začni dole na krku a pokračuj přes hranu obličeje a bradu nahoru.

Zacvič si obličejovou jógu

Svaly pod bradou je potřeba posilovat a s tím ti pomůže právě obličejová jóga. Cviky jsou jednoduché a nezaberou ani moc času.

A co máš tedy dělat? Intenzivně vyplázni jazyk. Hned ucítíš, jak se napínají svaly v oblasti podbradku. Pak vyplázni jazyk rovně před sebe a ohni jen jeho špičku směrem k nosu. Tohle opakuj každé ráno pětkrát. A nezapomeň, že základem úspěchu je pravidelnost a trpělivost.

Namasíruj se růženínem

Některé masážní techniky pomáhají stimulovat krevní oběh a následně i metabolismus, což vede mimo jiné ke spalování tuků. Masáže můžou mít pozitivní vliv i na tvorbu kolagenu. Vyzkoušej například čínskou masážní techniku kamenem Gua Sha, který se vyrábí z růženínu nebo nefritu. Druhá varianta je masážní váleček na obličej, který stimuluje krevní oběh a aktivuje lymfu. Tím zmizí otoky a pokožce se navrátí pružnost a zdravý vzhled.

shutterstock_2010432428.jpg

Masáže jsou jednou z možností, jak se s druhou bradou vypořádat.
Shutterstock
Pomoct ti může i obyčejný face roller za pár stovek.

Konturuj

Druhou bradu můžeš šikovně zamaskovat i pomocí líčení. Jak na to? Na pleť sjednocenou make-upem aplikuj tmavší pudr, a to pod hranu celé spodní tváře a opravdové brady. Pudr roztírej do ztracena a dej si pozor na intenzitu, abys to s ním nepřehnala. Pak aplikuj krémový konturující produkt tmavšího odstínu do oblasti krku pod bradou ve směru svislých čar od středu krku k jeho stranám a důkladně rozetři houbičkou, aby nikde nebyly šmouhy.

A pozor na výrazné líčení rtů – to by přitáhlo k bradě pozornost, proto si raději vyhraj s líčením očí!

Dbej na zdravou životosprávu

Do jídelníčku zařaď především vitamín E (mandle, listová zelenina a rostlinné oleje) a zelený čaj, který je plný antioxidantů. Naopak se vyhni potravinám z bílé mouky, tučným smaženým pokrmům a přemíře cukru. Samozřejmostí je dodržování pitného režimu.

Navštiv plastického chirurga

Pokud si s druhou bradou už vážně nevíš rady, zjisti, jaké možnosti nabízejí kliniky estetické chirurgie. Už odborná konzultace ti může pomoct a dobrá zpráva je, že plastický chirurg si poradí, jak s tukovým polštářem, tak s volnou kůží.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články