Mýty o holení: Co všechno děláme špatně?

redakce
Komerční článek
|
09. 11. 2017
|
Začínáš s holením, ale všude je tolik informací, že nevíš, jak na to? Přesně proto jsme pro tebe daly dohromady základní mýty o holení, které ti pomohou utřídit si fakta a zjistit, jak se s tím poprat.

Mýtus č. 1: Epilace je z dlouhodobějšího hlediska příliš bolestivá

Tuto obavu má asi většina dívek. Je to zejména proto, že ještě donedávna nebyly na trhu k dostání žádné kvalitní produkty. V dnešní době už ale existují strojky, s kterými je epilace hračka. Jedním z nich je například novinka od značky Braun - epilátor Braun Silk -épil 5 Wet & Dry. Součástí strojku jsou navíc masážní válečky, které pomáhají stimulovat pokožku a díky jemným vibracím ji uvolňují.

Chceš, aby tvoje první epilace byla příjemným a relaxačním zážitkem?  Pusť se do toho večer! Začni epilovat nohy, postupně se přesuň do podpaží a na konec si nech oblast bikin. Zkus epilaci ve sprše nebo ve vaně. Tělo je odpočaté, navíc voda zlepšuje oběh krve a stimuluje produkci látek, které zmírňují bolest a zklidňují pokožku. 

Mýtus č. 2: Voskování je nejpohodlnější metodou pro dlouhodobé odstranění chloupků

Na co se ale zapomíná? K voskování je potřeba určitá délka chloupků. Voskování tedy vyžaduje čekání, než chloupky dorostou do požadované délky 2-4 mm, což může být nepříjemné, jelikož takového strniště si lze lehce všimnout. Depilace voskem se navíc provádí v salónech, zabere čas a stojí víc peněz.

braun_silk_epil_5_5-511.jpg

Ženy a holení k sobě neodmyslitelně patří. Stejně tak epilační strojky.
redakce
Dost bylo holítek, která nic nevydrží!

S epilačním strojkem odstraníte chloupky, které jsou 4x kratší než při voskování, na pohled neviditelné. Nový epilátor Braun Silk -épil 5 Wet & Dry navíc zachytí chloupky miniaturní jako zrnko písku. Tvoje pokožka bude dokonale hladká až 4 týdny.

Mýtus č. 3: Epilace způsobuje rychlejší růst silnějších chloupků, vyrážku a zarůstání chloupků do kůže

Tohle je další pověra! Je klinicky dokázáno, že epilace nezpůsobuje růst tmavších a silnějších chloupků. Sílu a rychlost růstu chloupků určuje genetika, ne holení. Na první dojem se sice může zdát, že po prvním holení chloupky dorůstají rychleji, to se ale za velmi krátkou dobu změní a růst chloupků se bude neustále zpomalovat. 

Mýtus č. 4: Víc ostří znamená větší šanci se pořezat

Vlastně je to úplně opačně. Strojky s větším množstvím ostří poskytnou důkladnější oholení, nemusíš tolik tlačit a zasáhneš větší oblast, čímž se sníží riziko pořezání. Nejlepší je epilovat ve sprše s použitím holicí pěny nebo sprchového gelu. Vhodné jsou také strojky se zvlhčovacím pruhem umístěným kolem ostří. Snižují tření i riziko poranění a holení je s nimi mnohem pohodlnější.

Zkrátka už dávno není pravda to, co říkaly naše maminky a babičky. Vyzkoušej nový Braun Silk -épil 5 Wet & Dry a objev, jak rychlé a účinné může být odstranění chloupků s epilátorem. 

Související články