Trendy v líčení na rok 2024: broskvové kombinace nesmí chybět

Shutterstock
|
25. 01. 2024
|
Vyžíváš se ve světě líčidel? Pak zbystři. Víme totiž, jaké trendy v líčení letos pofrčí, a vyprosily jsme pro tebe i pár super rad od samotné vizážistky.

Jsou ženy, které se tetelí blahem, když se pudrová vůně rozline vzdušným prostorem koupelny. A to je v pořádku. Pak jsou ale taky ženy, které ani o tu řasenku nezavadí, jak je rok dlouhý. A ano, hádáš správně, i tohle je úplně v pohodě. Každá jsme jiná, a je tak nad slunce jasné, že každá budeme mít i jiný vztah k líčení.

Což je jedině dobře a svůj půvab si všechny můžeme podtrhovat po svém. Ať už patříš k dámám, které šminky zbožňují, nebo k těm, které si na ně nepotrpí, přijdeš si teď s námi na své tak jako tak. Tipy od oblíbené vizážistky se totiž rozhodně budou hodit každému.

Začni v koupelně

Většina z nás dělá hned několik začátečnických chyb, kvůli kterým se jednou jistojistě budeme smažit v make-upovém pekle. Pokukovat po všem možném, pídit se po tom, co ještě vychytat a jak se ještě líp vytunit, to jo. To nám jde parádně. Ale začít s tím nejdůležitějším už v koupelně? To ne. Jakmile jde o správnou péči, dost pokulháváme. A kde není zdravá a opečovávaná pleť, tam ani nejlepší maskara nebere.

Přesně to potvrzuje i zkušená vizážistka Ludmila Novotná: „Já sama kladu velký důraz na jemné líčení a zdravou, čistou pleť. Což bude letos velkým hitem. Zdravá pleť září. Je jasná a čistá. Taková pleť nepotřebuje tuny make-upu a složité zakrývání nedostatků. Už vás vidím, jak se chytáte za hlavu, že to zase bude stát spoustu peněz a hodin na kosmetice. Klid. Nic takového nebude potřeba. Tajemství zdravé a krásné pleti se skrývá ve vaší koupelně. Tak jako si každé ráno a večer čistíte zuby, tak si i pleť čistěte a hydratujte.

Jiné tu je u problematické pleti. Ženy s takovou aknózní pletí se bohužel bez rady dermatologa a odborných dermatologických ošetření neobejdou. Je to však jen půlka úspěchu. Zdravá a krásná pleť se skrývá za pravidelnou, poctivou domácí péčí. A správně zvolenou kosmetickou řadou. Tu zvolíte podle typu své pleti, kterou vám určí kosmetička. S doporučením vhodné kosmetiky pro domácí péči pak pomůže jak kosmetička, tak proškolený personál prodejny.

Pozor hlavně na kvalitu kosmetiky. Pokud nemáte vlastní vybranou značku, nechte si v prodejně nabalit vzorky a doma vyzkoušejte, co bude vyhovovat nejvíce. Kvalitní kosmetika se do kůže hned vpije a nezanechá na ní lepkavou vrstvu. Což se u nekvalitní kosmetiky často stává,“ doplňuje Ludmila, která je na pleť machrem na slovo vzatým.

Sáhni po broskvové

Že je nutné se o pleť starat správně a pravidelně, už tedy víš. Co ale určitě nevíš, je to, že letos se absolutní peckou stává broskvová barva. Ta nás bude provázet na každém kroku, a chybět by tak neměla v žádné kosmetické taštičce.

Nádhernou broskvovou posvěcuje i zmínění vizážistka a přidává rovnou i několik kapesních tipů, jak se trefit do toho správného odstínu: „Pro letošek byla za trendy barvu vybrána broskvová a její odstíny. Tato barva je geniální ve své univerzálnosti. Prostě sluší každému. Hodí se taky pro každé roční období, i pro každý barvový typ. Abychom k ní zvolili správnou kombinaci barev, je třeba se zamyslet nad tím, z jakých barev je možné broskvovou barvu namíchat.

Když spojíme bílou, a červenou s trochou žluté, vznikne broskvová. Protože je však mnoho odstínů broskvové, přimíchávají se do ní i další barvy jako hnědá, zelená, béžová, smetanová. S těmito barvami můžeme broskvovou úspěšně dál kombinovat.

Pleť sjednoťte make-upem tón v tónu. S pudrem je to taky tak a tvářenka bude rovněž v broskvovém odstínu. Pak už jen jemná linka, řasenka a rtěnka v přirozeném odstínu rtů. S takovým líčením budete vždycky za hvězdu.

Krasojízdu konkrétních tipů vizážistka a stylistka uzavírá vzory: „Nebojte se ani vzorů. Různé stříkance, květy na halence nebo triku nikdy neuškodí a dávají navíc variabilitu v kombinování barev dalších kousků. Pleť sjednoťte make-upem tón v tónu. S pudrem je to také tak. Tvářenku použijte v broskovém odstínu. Jemná linka, řasenka a rtěnka v přirozeném odstínu rtů. S takovým líčením budete vždy za hvězdu.“

shutterstock_1805151361.jpg

Péče o pleť je základ všechno. Teprve pak může přijít na řadu dekorativní kosmetika.
Shutterstock
Co nikdy nevyjde z módy, to bude zdravá a opečovávaná pleť.

Dej na vlastní pocit

Broskvovou topku jsme ti tedy představily. Vyzbrojily jsme tě i tím, s čím a jak barvu letošního roku vhodně kombinovat. To ale ještě neznamená, že se toho všeho musíš držet. Nemusíš! Ani ten sebehezčí trend z tebe krasotinku neudělá, když se v něm nebudeš cítit opravdově dobře. Na to nezapomínej a buď hezky sama sebou. Osobitost je totiž něco, co ti bude slušet vždycky.

„Nejdřív je třeba se zamyslet nad tím co a hlavně kdo určuje, co bude pro daný rok trendem. Za každou cenu se jím řídit? Měnit podle něj šatník i barevnou paletu líčidel? Já sama jsem zastáncem udržitelnosti a ne, aby člověk zuby nehty držel módního diktátu. Krása ženy totiž není pouhým okem vidět. Tu skutečnou je třeba objevit. To, jak se obléká, líčí a jaké volí barvy, má podtrhnout její osobnost. Pozvednout její sebevědomí.

Zastávám názor, že by se ženy především měly ve vybraných barvách a líčení cítit dobře, protože se to odráží na jejich sebevědomí. Ne každý rok měnit šatník a líčení podle poslední módy. Každý by si měl vybrat styl, který vypovídá o jeho osobnosti. Vybrat barvy podle toho, které mu sluší. A do toho pak přikupovat pro radost jednotlivé kousky v barvě, která je pro daný rok trendy,“ přidává závěrečné potvrzení i Ludmila Novotná.

A jak to máš ty konkrétně? Broskvovou prubneš, nebo si letos pojedeš podle sebe?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje:

  • top.cz/top-6-nejvyraznejsich-trendu-v-liceni-pro-rok-2024
  • Obrazová příručka o líčení, Petra Šestáková, 2007
  • Krásná tvář, Michaela Dombrovská, Lucie van Koten, 2019
Související články