Utajené vlastnosti jednotlivých znamení podle horoskopu

Shutterstock
|
13. 08. 2023
|
Základní charakteristiky jednotlivých znamení zná asi každý, kdo se o astrologii aspoň trošku zajímá.

U každého znamení se ale najdou i vlastnosti, na které se často a snadno zapomíná. Které to jsou?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani jsou tvrdohlaví, ale zároveň velmi rodinně založení. Nedají dopustit na ty nejbližší, pro které by klidně položili i vlastní život. Jsou to velcí tradicionalisté a zakládají si na předchozích zkušenostech. Pokud Berana někdo zklame, jen velmi těžko si k němu najde znovu důvěru.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci jsou založení materialisticky. Milují život a všechno krásné, kvalitní a chutné, co během něj mohou zažít nebo ochutnat. Utáhneš je na jídlo a kvalitní alkohol.

Jsou to srdcaři, kteří si ale nepustí k tělu jen tak někoho. K dotyčnému potřebují najít cestu a hlavně důvěru. Často neradi vyjadřují city. Když ale milují, tak celým srdcem.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou poměrně marnotratní a dlouho na jednom místě nevydrží. Pokud se v životě nebo ve vztahu začnou nudit, nebude to trvat dlouho a sbalí si svých „pět švestek“ a půjdou o dům dál. Pokud se ale rozhodnou založit rodinu, udělají maximum pro to, aby se všichni její členové měli jako v bavlnce.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci bývají zarputilí workoholici a práci dokážou obětovat mnohé, což vadí zejména jejich partnerům. Aby něco ve svém dosavadním životě změnili, musí dostat „nůž na krk“. Nerozhodují se snadno, pokud ale už učiní krok do neznáma, rozhodně ho nebudou litovat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou symbolem ctnosti a těch nejlepších lidských vlastností. Dokážou si prosadit svoje, ale zároveň umí empaticky naslouchat druhým. Jsou čestní, mírumilovní, nesnáší lež a faleš. Rádi rozdávají okouzlující úsměvy a komplimenty a vyhřívají se v pozornosti ostatních.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou empatické lidské vrby. Pokud potřebuješ dobrou radu, utěšit nebo se jenom vypovídat, mají pro tebe vždy náruč otevřenou. Často ale kvůli starostem ostatních zapomínají na své vlastní blaho. Občas tak mohou upadat do deprese, kterou by ale světu okolo nikdy nepřiznaly. Pokud se potřebuješ někomu svěřit s citlivým tajemstvím, pak máš stoprocentní jistotu, že u Panny bude v bezpečí

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se dokážou perfektně vcítit do pocitů a emocí ostatních. Rády se obklopují milými lidmi, v nichž dokážou probudit jen to nejlepší. Jejich společnost je k nezaplacení. Jsou totiž skvělé komičky, ale i empatické a čisté duše, které tě nenechají padnout na dno. Nebo třeba na taneční parket po několika pěkně silných koktejlech.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají úžasnou vlastnost vidět v ostatních jen to dobré. Dokážou povzbudit, naslouchat i motivovat. Excelují ve vedoucích pozicích, kterým se ale většinou vyhýbají. Jejich sebedůvěra je totiž občas na bodu mrazu. Potřebují kolem sebe silné jedince, kteří je navedou na správnou cestu a naučí je o sobě nepochybovat.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou přirozeně vůdčí znamení. Milují společnost a dokážou se „vykecat“ i z té největší šlamastyky. Jsou mírumilovní pacifisté, kteří nesnáší a odsuzují násilí na lidech i zvířatech. Patří mezi velké milovníky přírody a nesnáší bezpráví. Dokážou si udělat legraci nejen z ostatních, ale především sami ze sebe.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi půjdou klidně hlavou proti zdi. To za předpokladu, že budou stoprocentně přesvědčeni o vlastní pravdě. Pokud se s nimi dostaneš do křížku, nic dobrého od nich nečekej. Záměrně ti neublíží, jejich jazyk je ale ostrý jako břitva. Bohužel často dřív mluví, než myslí. 

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři na první pohled vypadají jako vyrovnaní a vůdčí jedinci, jejichž sebevědomí se nebes dotýká. Ve skutečnosti je to ale přesně naopak a přehnaným egem i hranou pýchou akorát maskují to, že si v životě příliš nevěří. Jsou zdatnými manipulátory, pokud ale založí rodinu, zkrotnou jako beránci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby dokážou skvěle naslouchat, tvoje tajemství jim ale občas nechtěně proklouzne mezi prsty. Vždy pro tebe najdou vlídné slovo a plnou náruč pochopení. Pokud je zklameš opakovaně, dokážou odpustit. Křivdu si v sobě ale ponesou dlouho. Jsou nesmírně citlivé a není jim cizí ani nic mezi nebem a zemí.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články