Horoskop na březen 2024: Raci budou zkrášlovat bydlení, Střelci změní image

Shutterstock
|
24. 02. 2024
|
Třetí měsíc roku 2024 je na spadnutí. To znamená jediné – máme pro tebe horoskop, který ti napoví, na co by se mělo v souvislosti s březnem připravit i tvoje znamení.

Zatímco Berani se v únoru zbavili dlouhodobě táhnoucí se nepříjemnosti, Býci byli ohromnou oporou svým blízkým, kteří to potřebovali. Blíženci se konečně rozhoupali k dalšímu vzdělávání, Raci si uvědomili, že život není jen o blahobytu, a Lvi byli skoro celý měsíc pod neuvěřitelným tlakem v práci.

Panny se po měsících nepohody konečně začaly cítit líp po fyzické i psychické stránce. Váhy se uzavíraly do sebe, aby mohly přemýšlet o tom, kam v životě chtějí jít dál. Štíři doteď bojují se změnami, které se jim v únoru udály. Střelci konečně pochopili, že nemají pomáhat někomu, kdo o to nestojí, a Kozorozi naštěstí odhalili manipulátora nebo narcise už během první schůzky.

Vodnáři odstartovali nové projekty ve velkém a spousta Ryb poležela s virózou. O nemoci teď není nouze, tak buď opatrná, ať nedopadneš jako ony!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berany čeká spousta příležitostí, jak se seznámit nebo jak utužit stávající vztah. Právě téma lásky u nich bude v březnu hrát prim. Pokud jsi sama, dívej se kolem sebe a vydej se na první rande klidně i s někým, kdo tě na hned nezaujal, ale pozval tě. Třeba z toho bude minimálně příjemné přátelství!

Až do 22. března ti budou hvězdy přát i ohledně peněz. Zbytečně s nimi neriskuj a neutrácej je za zbytečnosti. Nejspíš přijdou odněkud, odkud bys je čekala ze všeho nejmíň.

Je taky ideální čas přijmout lákavou pracovní nabídku, která by tě mohla na kariérním žebříčku posunout zase o trochu výš. S tím samozřejmě souvisí i lepší mzda do budoucna. Neboj se toho!

Na co si dát pozor: Po očku tě sleduje někdo, komu tvoje úspěchy nejsou úplně po chuti. Čím dřív ho odhalíš, tím líp pro tebe. Svěřuj se jen těm nejbližším.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci budou kolem novoluní, které nastane 10. března, až nezvykle společenští. To jim jedině prospěje, navíc můžou potkat někoho, kdo jim bude už brzy prospěšný – dokáže jim třeba dát dobré rady nebo povolat někoho dalšího, kdo by mohl pomoct s případnými problémy.

V březnu a ještě až do poloviny dubna se neboj vznášet nápady doma i v práci, je víc než kdy jindy pravděpodobné, že se setkají s úspěchem a tví blízcí nebo kolegové se rádi zapojí. Svým elánem a optimismem spolehlivě nakazíš každého, kdo s tebou stráví byť jen chvilku.

Na co si dát pozor: Elán je fajn, ale zbytečně se nepřepínej. Zkus si najít klidnějšího koníčka, než je většina tvých stávajících. Co takhle začít meditovat?

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se s novoluním 10. března můžou těšit na postup v práci – může dojít na povýšení, přidání peněz, mimořádné odměny nebo úplnou změnu pracovního postu. Pokud se stále odhodláváš začít podnikat, teď je ta nejlepší doba! Jen zatím nikomu nesvěřuj svůj podnikatelský záměr. Hrozí, že by ti ho dotyčný – lidově řečeno – vyfoukl.

Úplněk, který proběhne 25. března, zase nejspíš ukončí nějaké ty nejasnosti ve vztazích. Pokud si s partnerem už vůbec nerozumíte a veškeré snahy o nápravu selhaly, bude lepší zvolit rozchod. Jestli máš pocit, že to ještě dokážete slepit, pak zabojuj. Musíte se k tomu ale postavit oba čelem a nenechávat to na tom druhém.

Na co si dát pozor: Cítíš se vyčerpaná? Naordinuj si víc času stráveného aktivitami, které máš ráda. A je jedno, jestli jde o čtení, plavání nebo třeba procházky.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raky nejspíš potrápí nějaký ten úřad – hrozí pokuty za rychlou jízdu autem, ale dost možná tě čeká i soud nebo jiné vyřizování. Všechno dobře dopadne, jen se nenech vykolejit nečekanými událostmi a jednáním případné protistrany.

Ve druhé polovině měsíce budeš mít tendenci měnit a vylepšovat svoje bydlení. Chceš přestavět nábytek, vymalovat nebo se pustit do rozsáhlejší rekonstrukce? Teď je na to pravý čas, stejně jako stěhování, pokud ho plánuješ. Neboj se popustit uzdu fantazii a zařiď si domov tak, aby ses v něm za každé situace cítila příjemně.

Na co si dát pozor: Nákupy věcí, které sis už dlouho chtěla pořídit, se ti tenhle měsíc povedou. Vždycky si ale rozmysli, co ti doopravdy udělá radost. Zbytečně neutrácej.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou v březnu nejspíš bojovat s nějakou virózou. Nenech se tím znechutit, vykurýruj se a užij si jaro a rozpuk přírody, ze kterého dokážeš načerpat energii po náročné zimě. Když ti to síly dovolí, choď za každého počasí ven. Je to naprosto blahodárné, i když ti to možná první dny bude připadat šílené.

Kolem úplňku, který proběhne 25. března, budeš dost cestovat – možná půjde o cesty spojené s prací nebo studiem, vyloučené není ale ani to, že se na poslední chvíli sbalíš a odletíš do teplých krajů. Co takhle prozkoumat Sicílii nebo kousek Řecka?

Na co si dát pozor: Zbytečné chyby v práci by šéfovi neušly, proto si dávej extra pozor a nepodceňuj plnění svěřených úkolů.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Panny během března začnou šilhat po letní dovolené. Není divu, poslední měsíce na sobě neuvěřitelně dřely a rozhodně nezanedbávaly ani práci. Odměnu v podobě krásných zážitků si proto zaslouží víc než kdy dřív.

Je na čase naučit se základy asertivity a používat odpověď „ne“. Všichni kolem tebe si zvykli, že jim vždycky vyjdeš vstříc. Ty už ale víš, že jsi to dělala na svůj úkor, což tě naprosto vyčerpalo. Nech taky ostatní, aby občas pečovali o tebe. Dopřej si čas od času něco tak příjemného, jako je třeba thajská masáž nebo kompletní wellness program.

Na co si dát pozor: Nezalekni se, až tě budou ostatní osočovat ze sobectví. Je dobře, že začínáš myslet i sama na sebe. Nenech si to vzít, pro tvé okolí je to prostě jen šok.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy už dlouho vědí, že by měli udělat něco pro své zdraví a svou kondičku. S teplejšími dny se tedy pustí nejen do pravidelného pohybu, ale zrevidují i svůj jídelníček. Jakmile si uvědomíš, že tvoje tělo si zaslouží to nejlepší palivo, i kila půjdou v pohodě dolů. Zařaď víc zeleniny, dbej na dostatek bílkovin a vlákniny a na poměr kalorického příjmu a výdeje.

Trápí tě, že se k tobě lidi chovají jinak, než bys chtěla? A nenapadlo tě někdy, že je to tím, jak se k sobě chováš ty sama? Opravdu se máš v úctě a jsi k sobě velkorysá jako ke svému okolí? Vsadíme se, že tomu tak není a jsi sama sobě tím největším a zbytečně drsným kritikem. To se musí změnit, aby tě i okolí vnímalo jinak!

Na co si dát pozor: Pokud tě čeká pracovní pohovor, dej si pozor, aby ho nepokazil tvůj svébytný humor. Je možné, že by pro něj ve vysněné firmě neměli úplně pochopení.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jsi ráda, že ses vyhrabala z příznaků syndromu vyhoření? Pak se nepřepínej, jen co se ti uleví. Tělo i mysl ti daly jasně najevo, co je špatně. Zaměř se na svoje koníčky – procházky, čas strávený se čtyřnohým parťákem, čtení… A klidně začni s něčím novým. To, že se dokážeš distancovat od práce, kterou máš jinak opravdu ráda, ti jedině prospěje.

Zpomalené tempo, které sis naordinovala, s sebou nese i nižší příjmy. Ty se ale uskromníš a pár měsíců s menším obnosem zvládneš. Duševní zdraví je přednější než peníze, které sis stejně nedokázala patřičně užít. Hvězdy naznačují, že už brzy bude všechno zase v rovnováze.

Na co si dát pozor: Trápí tě stresové pocení? Nezbyde ti nic jiného než se zaměřit na hlavu – problém je totiž v ní, a ne v těle samotném!

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Před zrozenci tohohle znamení se budou otevírat jedny dveře vedle druhých – dostaneš šanci získat lepší práci, vylepšit vztahy s blízkými nebo zažít něco, co už se dlouho nebude opakovat. Ve hře je i to, že potkáš někoho, s kým bys mohla navázat hodně perspektivní vztah!

Máš chuť na něco nového? Změň image! Neboj se jiné barvy vlasů nebo kratšího sestřihu, zkus se jinak malovat nebo mrkni na módní trendy roku 2024 a vyber si to, co tě zaujme. Nakonec s určitě najdeš něco, co si z těchhle experimentů do budoucna necháš. A tahle etapa ti fakt prospěje!

Na co si dát pozor: Není dobré potlačovat emoce, ty je ale v březnu trošku kroť. Mohla by sis zadělat na nejeden malér, který by se těžko urovnával.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Zatímco v práci to s tvými úkoly půjde od desíti k pěti, doma tě bude čekat otevřená a láskyplná náruč tvé drahé polovičky. Poslední dobou si uvědomuješ, co v partnerovi máš a že jsi šťastná, že vás osud svedl dohromady. Nezapomeň mu to oplatit stejnou mincí, až to bude sám potřebovat.

Je docela možné, že zatoužíš po dalším vzdělávání. To je dobře! Vyber si kurz nebo školení a pusť se do toho. Nikdy není pozdě a nabyté vědomosti se ti určitě budou hodit. Jen si toho nenaplánuj přespříliš, abys taky občas pobyla doma a měla čas si odpočinout.

Na co si dát pozor: Od 10. března bude lepší nepodepisovat žádné smlouvy. Počkej s tím ideálně na další měsíc. A rozhodně si neber půjčku na zbytečnosti!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři by se měli hned s počátkem března obrnit trpělivostí, aby z něj vyšli se ctí a zachovali si duševní zdraví. Nejspíš i ty budeš mít pocit, že ti lidi ve tvém okolí záměrně brnkají na nervy, v horším případě se dokonce snaží vyvolat konflikt, z jehož rozpoutání by tě pak rádi osočili. Tou nejefektivnější reakcí je v tomhle případě ignorace.

Všechno se zklidní s úplňkem, který proběhne 25. března. Hrozí sice ještě potyčka s nadřízeným, tuhle zatáčku už ale vybereš s elegancí sobě vlastní. Na konci měsíce si oddychneš a začneš si užívat klid.

Hvězdy napovídají zainvestovat do moudré literatury. Pokud tě nějaký titul zaujme, neváhej, pořiď si ho a uvidíš, že tě jeho četba obohatí. A je úplně jedno, jestli půjde o základy investování, nebo osobní rozvoj.

Na co si dát pozor: Lidi tě sice budou většinu měsíce vytáčet, nenech se ale vyprovokovat k hysterické reakci. Sama před sebou by ses pak styděla.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Cokoli, na čem jsi začala na podzim 2023 pracovat, se konečně nachýlí ke svému zdárnému konci. Mohla to být dlouhá a náročná rekonstrukce bydlení, nový projekt v práci nebo třeba výchova štěňátka od úplných základů. Jakmile uvidíš výsledky své práce, pookřeješ a nabije tě to energií. Máš se na co těšit!

Zato zdraví se přihlásí o slovo, u některých Ryb až nevybíravě. Pokud jsi dlouhodobě ignorovala varovné signály těla, není se čemu divit. Řešení vleklých problémů už dál neodkládej a zajdi si k praktikovi, který tě případně odešle ke specialistovi. A rozhodně se nenech nikde odbýt!

Na co si dát pozor: Pokud máš po boku partnera, který by ti snesl modré z nebe, dej mu najevo, že ti toho skutečně vážíš a že ho nebereš jako samozřejmost.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrokarty.cz/horoskopy-na-brezen-2024/
  • astrohled.cz/horoskopy/horoskop-na-pristi-mesic/
Související články