Minimalistický vzhled: Vytvořte si základní kolekci tenisek

Pixabay
Komerční článek
|
14. 09. 2023
|
Pokud jste příznivci minimalistického stylu oblékání, zařaďte do vašeho šatníku také stylové a decentní tenisky. Z těch si můžete vytvořit celou vaši kolekci a pak je můžete libovolně kombinovat s ležérními, elegantními i se sportovními oděvy a doplňky. Jestliže netušíte jak na to, my vám to na následujících řádcích rádi předvedeme. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jaké modely tenisek se skvěle hodí do minimalistické osobní kolekce obuvi?

Někdo sbírá známky, někdo medaile a jiný zase tenisky. Jestliže máte blízko k módě nebo si jen nechcete lámat hlavu s tím, jak každý den vytvořit trendy outfit, podívejte se s námi na modely tenisek v minimalistickém duchu. Ty pak výborně zapadnou i do tzv. kapsulového šatníku. Budete je tak moci kombinovat s různým oblečením v rozličných stylech. Velmi oblíbený model tenisek nese název Converse Chuck 70. Jedná se o stylové kotníčkové plátěnky, které můžete nakupovat v trendy přírodních i v barevných odstínech. Na trhu pak najdeme také tenisky Converse se vzory a s motivy. Ty vám pak budou slušet s minimalistickým oblečením v jednobarevném provedení. Pokud však stojíte o opravdu minimalisticky laděné boty, najdete si v zmíněné kolekci ten pravý pár podle vašeho gusta i vy! Pro inspiraci se můžete podívat např. i zde: https://prm.com/cz/h/converse-chuck-70. Tady si vybere boty v minimalistickém duchu i ten nejnáročnější zákazník. Za zmínku pak stojí také obuv adidas Gazelle. Tato nadčasová kolekce má čistý design. Na botě vévodí jedna hlavní barva, která je většinou doplněná bílými ikonickými pruhy. Ty jsou se značkou adidas od pradávna spjaty.

Jaké znaky by měly mít kvalitní a trendy tenisky ve vaší osobní kolekci?

Aby byly vaše tenisky nejen trendy, ale také pohodlné, měly by splňovat několik základních kritérií. Módní design a kvalitní provedení by mělo jít zkrátka ruku v ruce. Pohodlné tenisky by měly mít vždy dobře odpruženou podrážku, která bude vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Důležitý je u minimalisticky laděných tenisek i svršek, který by měl být dostatečně prodyšný. Do vaší minimalistické kolekce určitě zakomponujte i kožené tenisky. Ty se velmi hodí do elegantních, ale i do sportovních outfitů. Vašim modelům v minimalistickém duchu dodají patřičný šmrnc. Kvalitní minimalistické tenisky by pak měly mít i dobře zarovnané švy. Barva se z obuvi nesmí odírat a výhodou jsou i ty modely, které jsou větruvzdorné a voděodolné. Pro představu se podívejte např. na tento stylový model minimalistických tenisek: https://prm.com/cz/h/adidas-gazelle.

Jak vybírat velikost tenisek do vaší minimalistické kolekce a co barvy a vzory?

Do minimalisticky laděné kolekce obuvi se hodí kousky v černém a v bílém provedení. To jsou totiž barvy univerzální, které z módy nevychází. Tato obuv pak snadno zapadne i do kapsulových šatníků. Černé nebo bílé tenisky tedy lehce sladíte i s pestrobarevným oblečením nebo s oděvy se vzory a s motivy. In budou letos ty květinové a zvířecí. Fantazii se přeci meze nekladou. V kurzu budou letos i pastelové a přírodní barvy. Na tenisky v minimalistickém provedení v zmíněných barvách se můžete podívat např. sem: https://prm.com/cz/h/vans-old-skool. Vans je sázka na jistotu. Zaměříme-li se na velikost obuvi, měli bychom se řídit délkou stélky našeho chodidla. Pomocí krejčovského metru vždy změřte vnitřní vložku jiné boty, která vám dobře padne. Naměřený údaj nezapomeňte porovnat také s velikostní tabulkou vámi zvolené módní značky. Různí výrobci mají často nuance v číslování. Díky správnému měření a následnému srovnávání se tak mnohem snáze vyhnete nechtěným reklamacím.

Související články