Nejlepší wellness v Ostravě: 5 míst, kde zapomeneš na stres, i kdybys nechtěla

Shutterstock
|
13. 09. 2024
|
Potřebuješ si odpočinout od každodenního shonu a hledáš místo, kde se zastaví čas a znovu načerpáš síly?

Zregeneruj své tělo i svou mysl na maximum a posil svoji imunitu na chladnější období. Přinášíme ti výběr 5 nejlepších wellness center v Ostravě a přilehlém okolí, kde najdeš klid, relaxaci a péči, jakou si zasloužíš.

Saunový svět Saunia

Velký saunový komplex Saunia najdeš hned na dvou místech v Ostravě. Pobočka Saunia Futurum Ostrava v městské části Moravská Ostrava a Přívoz o velikosti 930 m² nabízí 6 typů saun a 5 možností ochlazení těla, včetně ochlazovacího bazénku.

Druhá pobočka Saunia Avion Ostrava v Ostravě-Zábřehu má prostor o rozloze 650 m², kam se vměstnalo 5 druhů saun a 4 ochlazovací systémy.

Výhodou saunových světů Saunia je, že můžeš přijít kdykoliv v rámci dlouhé otevírací doby. Vstup je časově neomezený, a to denně od 9 do 23 hodin. Osušku a prostěradlo ti půjčí zdarma.

Součástí areálu je odpočinková zóna a bar, kde se můžeš občerstvit, dát si drink a pořídit si speciální peelingové soli. V odpoledních hodinách ve vybraných saunách probíhají vedené saunové ceremoniály.

Relax Days

Udělej si po náročném dni nebo o víkendu chvilku pro sebe v saunovém světě, kde tě budou hýčkat od hlavy až k patě. Saunový svět a wellness Relax Days je součástí budovy Clarion Congress Hotel v Ostravě-Zábřehu. Můžeš se těšit na 6 druhů saun, teplý relaxační bazén, venkovní a vnitřní vířivku, ochlazovací bazén a odpočívárnu. Pokud chceš jít do vířivky nebo bazénu, nezapomeň si vzít s sebou plavky.

Wellness centrum má otevřeno každý den, přijít můžeš kdykoliv bez nutnosti rezervace. V ceně je zapůjčení osušky a prostěradla. Děti mají vstup povolen od 3 let. K dispozici je rovněž privátní vířivka, pestrá nabídka tělových rituálů a luxusní masáže, které doporučujeme rezervovat předem.

Vodní svět Sareza

V rámci zmodernizovaného krytého areálu Vodní svět Sareza (bývalá Čapkárna) v centru Ostravy můžeš využít i služeb wellness centra.

Uklidňující interiér s tlumeným barevným osvětlením a tichou relaxační hudbou navodí atmosféru pro dokonalou relaxaci. Součástí wellness zóny jsou 3 různé parní kabinky, finská sauna, keltská sauna, Kneippův chodník, odpočívárna a ochlazovací zóna se studeným bazénkem.

V případě zájmu si můžeš objednat dokonce léčivou koupel. Zapůjčení ručníku i prostěradla je samozřejmostí a pro dodržování pitného režimu je zde k dispozici bar se širokým sortimentem nealko nápojů.

SAUNA IN

Nově postavené privátní wellness Sauna & garden spa park alias SAUNA IN, vzdálené jen 20 minut od Ostravy ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, přináší jasný a originální koncept pro ničím nerušené saunování bez lidí.

Zákazník si předem sám rezervuje jednu z 12 privátních zón, jejíž součástí je buď bio panoramatická sauna s vířivkou, nebo finská panoramatická sauna s ochlazovacím bazénkem.

Každá zóna je vhodná až pro 4 osoby a má jinou příjemnou vůni, kterou si můžeš zvolit v rezervačním formuláři online.

Příjemná profesionální obsluha se po celou dobu tvého pobytu postará o tvou spokojenost a až k sauně ti přinese občerstvení, které si můžeš podle chuti objednat přes tablet.

Zajímavostí je, že voda ve vířivce se pro každého klienta napouští nová přímo před tebou. Samozřejmostí je dostatek parkovacích stání zdarma.

SPA Wellness Zámeček Petrovice

Pokud si chceš užít dokonalý relax ne jako, ale skutečně na zámku, doporučujeme navštívit SPA Wellness hotelu Zámeček Petrovice, který se nachází přibližně půl hodiny autem od Ostravy.

Okouzlující prostory s intimní atmosférou tě dobijí novou energií. Pro tvé 100% soukromí, například s partnerem nebo partou přátel, je připraveno soukromé wellness VIP SPA s vlastní vířivkou, vodní postelí, sprchou a relaxační zónou.

Saunová část veřejného SPA centra nabízí 6 druhů saun, vodní část zahrnuje Kneippovy lázně, ochlazovací bazén, zážitkové sprchy a obrovský whirlpool, který je skvělý na vodní masáž celého těla.

Relaxovat můžeš v tmavé odpočívárně, ve světlé odpočívárně s výhledem na jezírko (které můžeš bez problému využít k ochlazení těla po sauně) nebo přímo na venkovní relaxační terase s výhledem do parku.

Nad rámec základního vstupu si můžeš zaplatit některé z kosmetických ošetření, perličkovou bylinnou koupel nebo 20 minut v relaxační pohovce „Sedmé nebe“ pro hluboký odpočinek.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • relaxdays.cz/ostrava
  • saunia.cz
  • sareza.cz/vodni-svet/wellness-centrum
  • sauna-in.cz
  • zamecek-petrovice.cz/spa-wellness-3
Související články