Horoskop na rok 2024 – 1. díl: co čeká Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny?

Shutterstock
|
16. 11. 2023
|
Skoro se tomu těžko věří, ale rok 2024 se tu bude skoro za chvíli. Je tedy nejvyšší čas se na něj připravit – především tedy na to, co by tě v něm mohlo potkat.

Máme pro tebe horoskop na rok 2024 a na tobě je, abys z něj co nejvíc vytěžila. Tentokrát se mrkneme na Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny. Ve 2. díle si pak posvítíme na budoucnost Vah, Štírů, Střelců, Kozorohů, Vodnářů a Ryb.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Beranům v roce 2023 hvězdy tak úplně nepřály. Zrozenci tohohle znamení měli dojem, že jim život naschvál klade překážky pod nohy. Skvělou zprávou je, že rok 2024 bude veselejší. Bude tě potřeba v práci i v rodině – mladší členové příbuzenstva se od tebe budou dokonce chtít učit a tvoje životní zkušenosti jim přijdou užitečné i pro ně samotné. Tvoje ego zaplesá.

Práce a kariéra

Až do května to sice v práci nebude žádná hitparáda, pak se ale situace ustálí a všechno se zlepší. Nejspíš odejde kolega, který (nejen tobě) otravoval život. To bude skvělá šance pro tebe, abys zazářila.

Neboj se pár měsíců plnit nějaké ty úkoly navíc. Odměna tě nemine, a to ať už půjde o lepší peníze, nebo třeba o uznání a povýšení. A ruku na srdce – změna a trochu víc odpovědnosti v práci je to, co by tě povzbudilo. Jen si dej pozor, abys to nepřepálila. Ze syndromu vyhoření se dostává opravdu těžko.

Finance

První polovina roku nebude ničím výjimečná. Teprve od července se můžeš těšit na nějakou tu kačku navíc. Buď dostaneš přidáno, nebo tě čeká výhra v loterii. Nepůjde sice o milióny, ale přilepšení v řádu desetitisíců korun taky není k zahození, že?

Láska a rodina

Řešení vztahů přijde na řadu až s polovinou října, kdy se odehraje úplněk ve tvém vlastním znamení. Spojení, která ti nic nepřináší, se přeruší. Naopak ti může do života vstoupit někdo, kdo s ním pořádně otřese. Dávej si pozor na nevěru, která by praskla prakticky hned.

Změny se budou týkat i těch, kteří mají sourozence. Tady nejspíš vstoupí do hry nějaké to těhotenství. Takže budeš teta!

Zdraví

Bude to právě zdraví, čemu budeš muset věnovat spoustu pozornosti, a to hned na začátku roku. Trápí-li tě nějaké vleklé potíže, ještě to asi chvíli potrvá. Obrň se trpělivostí a bojuj. Jiné zrozence ve znamení Berana potrápí zánět průdušek, virózy i obyčejné nachlazení, které si vyžádá jen trochu odpočinku. Dopuj se vitamíny a minerály a brzy bude dobře.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Je jedno, jak staré máš potomky. Nejspíš tě budou během roku 2024 pěkně zaměstnávat. Na jejich obranu – nebude to do značné míry jejich chyba, půjde totiž vesměs o jejich zdraví. Neustálá pomoc tě bude stát spoustu energie, nemusíš se ale bát. Výsledek bude dobrý a celý společný postup se pozitivně propíše do vzájemných vztahů.

Práce a kariéra

Práce je pro tebe – jako pro většinu Býků – důležitá, ať je ti třicet, nebo padesát. Neměla by ti ale zasahovat do soukromí, což se dlouho děje. Stanov si jasné hranice, které nebude smět překročit ani šéf. Chvíli to potrvá, než si ostatní zvyknou, ale přijmou to a tobě se vlastně uleví. Paradoxně u všech stoupneš v ceně a možná se dočkáš i nějaké té příjemné odměny navíc.

Finance

S financemi hospodaříš naprosto příkladně, ostatně jako skoro všichni Býci. Proto tě nezaskočí ani nečekaný výdaj v podobě rozbitého spotřebiče nebo auta. Nezapomeň si ale občas udělat radost, vždyť od toho peníze jsou. Co takhle pobyt u moře nebo lyžovačka na horách, která nebude mít chybu?

Láska a rodina

Celý rok se budeš horko těžko snažit vybalancovat práci a kariéru s partnerským vztahem, který tvým pracovním nasazením dlouhodobě trpí. Je ale dost možné, že teď už ti dá partner „nůž na krk“ a rozhodnutí, co bude dál, bude jen a jen na tobě. Emoce budou během roku pořádně turbulentní, proto se jim zkus poddávat co nejmíň, aby ses z toho nezbláznila nebo nezhroutila.

Zdraví

Přes všechnu péči o ostatní budeš trošku zapomínat sama na sebe. Naštěstí tě nebude trápit nic těžšího než občasná „stávka“ imunitního systému. Nasaď přírodní antibiotika, zajdi si občas do sauny a hlavně si dopřej dostatek kvalitního spánku. Pak se se vším vyrovnáš mnohem líp.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci budou do července urputně řešit bydlení. Je možné, že se chystá rekonstrukce, stěhování nebo koupě nemovitosti. Pokud to tak je, dávej si pozor na všechno, co podepíšeš, ať se nespálíš. Tady platí extra, že máš důvěřovat, ale hlavně prověřovat. Od května se budeš moct těšit na rozvoj svých dovedností, kterých pak využiješ hlavně v práci.

Práce a kariéra

Chceš změnit práci nebo se posunout po kariérním žebříčku? Pak se pořádně připrav na květen a v tomhle měsíci napni všechny síly. Je nanejvýš pravděpodobné, že se ti povede získat práci tvých snů! Musíš se do toho ale obout a vytrvat a zatím netlačit na pilu, co se financí týče.

Finance

Peníze potřebuje každý, ty je ale vnímáš až jako druhotnou záležitost. Mnohem víc řešíš, jestli ti tvoje práce dává smysl a uspokojuje tě. Občas to tedy finančně dře a tvůj osobní rozpočet není nic moc. Snaž se vyhýbat půjčkám, které by tě mohly dostat do problémů raz dva, a radši se v nouzové situaci nejdřív zeptej kamarádů, jestli by tě mohli založit.

Láska a rodina

Veškeré vztahy, ať už ty s partnerem, milencem nebo v širší rodině, budeš řešit do července zhruba až do května roku 2025. Ačkoli se u tebe tyhle záležitosti obvykle moc nemění, v těchhle měsících to bude jiné a všechno bude mít jiný spád, než jaký jsi zvyklá. Hvězdy ale důrazně varují před nevěrou. Tu by se ti sice dařilo nějakou dobu ututlat, potom bys ale přišla nejen o partnera – zanevřeli by na tebe i vaši společní přátelé.

Zdraví

Zatímco tvoje tělo šlape jako hodinky a všichni kolem ti závidí tvou fyzickou kondici, ty dobře víš, že duše tak úplně v pořádku není. Jestli tě dlouhodobě trápí skleslost, nebaví tě, co ti dřív přinášelo radost, a neustále zažíváš pocity marnosti, určitě je na čase objednat se na terapii a začít to řešit. Sama už se z toho totiž pravděpodobně nevyhrabeš.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jestli tě už dlouhé roky provází nějaké velké, ba dokonce životní přání, během prvních pěti měsíců roku 2024 je velká pravděpodobnost, že se ti splní. Musíš se ale taky přičinit, a jakmile se objeví šance, chytit ji a nepustit. Neboj se při tom zariskovat – svou nečinnost by sis dřív nebo později vyčítala. Ve všem, do čeho se pustíš, k tomu ještě ucítíš ohromnou podporu od partnera, rodiny i přátel. Co víc si přát?

Práce a kariéra

Chystáš se po letech doma s dětmi vrátit do práce? Směle do toho! I když budou začátky nejspíš dost rozpačité, brzy se dostaneš do tempa, které jsi dřív držela. Někomu může být tvoje aktivita a nadšení až trnem v oku, jiní tě budou obdivovat a dávat tě za vzor. Dělej všechno proto, aby tě nedostihl syndrom podvodníka.

Jestli chceš změnit práci, je pro to nejlepší období, a to během celého roku. Zapátrej i v oblastech, kde si sebou nejsi jistá. Sama sebe nakonec nejspíš pěkně překvapíš!

Finance

Ruku v ruce s novou prací půjde i celkové zlepšení finanční situace. Pravděpodobně ale budeš muset krotit svou drahou polovičku, která by hned prostředky navíc rozfofrovala za zbytečnosti. Ty spořit umíš, tak toho využij a volné finance vydejte na vybavení do domácnosti nebo extra dovolenou, případně luxusní prodloužený víkend jen ve dvou. To rozhodně bude mít smysl.

Láska a rodina

U Raků se bude dát romantika v roce 2024 krájet. Jde jen o to, jestli si ji budeš užívat s jedním partnerem, nebo jich během roku stihneš pobláznit víc. Ve druhém zmíněném případě si dej pozor na to, aby ses nemusela vypravit na gyndu s některou z nejčastějších pohlavních nemocí.

V rodině to občas zaskřípe, hlavně kvůli starším členům rodiny, kteří sice potřebují tvou pomoc, ale zároveň ji sveřepě odmítají a dokážou k tomu být i pěkně protivní. Dělej to, co uznáš za vhodné a co bude v souladu s tvým svědomím. Jen tak se s tím budeš moct vypořádat.

Zdraví

Od července 2024 budeš docela intenzivně řešit svoje zdraví. Problémy, které se s tebou táhnou už dlouho, nejspíš vygradují. Může tě potkat menší nebo větší operační zákrok. Není ale třeba se toho děsit. Všechno dopadne na výbornou, hlavně když si udržíš pozitivní mysl a v případě potřeby požádáš o pomoc rodinu a kamarády.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi si během roku 2024 udělají čistku mezi lidmi, se kterými se stýkají. S některými kolegy už budeš řešit výhradně pracovní záležitosti, protože se ti donese, jak tě za zády pomlouvají, stejně tak odhalíš nepříjemné energetické upíry mezi svými přáteli. Utni nevyhovující vztahy a nebuď z toho zničená, tak už to v životě chodí. K řešení toho budeš mít mimochodem mnohem víc.

Práce a kariéra

Rok 2024 přeje novým krokům ve tvém pracovním životě. Můžeš změnit práci, nebo dokonce obor, ve kterém už dlouhé roky působíš. Občas není od věci změnit místo a podívat se na vlastní kariéru s odstupem. Láká tě masérský kurz, chceš se rekvalifikovat na klempířku nebo jít na večerní brigádu do hypermarketu? Jdi do toho, ztratit tím nemůžeš nic!

Finance

Až do července 2024 se nejspíš budeš potýkat s dost nepříjemnými finančními problémy. Není vyloučeno, že ti postupně dojdou i rezervy, a tak budeš muset požádat o půjčku rodinu a přátele. Naštěstí se to do konce roku zase urovná, ty všechno splatíš a na podobné situace už budeš příště líp připravená.

Láska a rodina

Ačkoli si obvykle se vším víš rady, situace, které tě budou provázet, si budou žádat podporu tvých bližních. Ti to naštěstí pochopí a ty zjistíš, že by se pro tebe rozkrájeli, ať už jde o partnera, rodiče, nebo tvoje vlastní děti. Stačí jen říct, co tě trápí a co potřebuješ. Pak už všechno půjde lepší cestou.

V lásce tě čeká klidnější období, sama ani nebudeš mít moc myšlenky na flirt, nevěru nebo svádění potenciálních objektů touhy. Naopak – pokud máš partnera, budeš mu dávat najevo, jak si ho vážíš a jak je pro tebe důležitý. A tak to má být.

Zdraví

V lednu a srpnu roku 2024 se zaměř na své zdraví. Může tě potkat drobný úraz z nepozornosti při sportu, který by sis vyčítala. Na druhou stranu hvězdy napovídají, že to bude právě sport, co tě udrží v psychické pohodě. Vydáš se na běžky, budeš chodit pravidelně plavat nebo konečně zkusíš pilates?

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se budou po náročném roce 2023 cítit úplně jako znovuzrozené. Několik měsíců dlouhé nepříjemné období ti sice v hlavě zůstane, realita už ale bude mnohem růžovější a ty si budeš vážit každé chvilky, kdy je ti fajn. Pokud si chceš dát do budoucna cíl, mělo by to být zvládnutí pravidel asertivity a umění říkat ne. Jen tak si nevykoleduješ další obří malér.

Práce a kariéra

Svou práci děláš skvěle a víš to. Proto přichází čas, kdy se sama objeví šance na postup, především od června dál. Dostaneš v práci nový úkol, čeká tě výzva v podnikání nebo se vrhneš do neprozkoumaných vod oboru, se kterým jsi dlouho koketovala, ale nikdy se neodvážila ani k němu přiblížit.

Může se snadno stát, že si tě jako mentora vybere míň zkušený kolega. Neodmítej ho, on ví, proč chce rady právě od tebe. Navíc v něm můžeš do budoucna získat silného spojence. A to se vždycky hodí.

Finance

Měla bys trochu víc šetřit, od léta 2024 to totiž s rodinným rozpočtem nebude nijak valné. Možná to ani nebude na tvé straně, je pravděpodobné, že o nějaké ty bonusy přijde tvůj partner. Spolu to ale zvládnete. A když půjde do tuhého, vyzkoušejte starou dobrou obálkovou metodu šetření.

Láska a rodina

Přestaň být typickým people pleaserem. Každému se prostě nezavděčíš, to nezvládne ani čokoláda. Mysli víc na sebe, oceňuj se a uvidíš, že se to pozitivně propíše i do vztahů s lidmi kolem tebe.

Pokud jsi nezadaná, nejspíš se do tvé blízkosti dostane někdo, kdo si tě totálně podmaní. Než mu otevřeš svoje srdce, nebude od věci se na tohohle člověka poptat známých nebo třeba internetového vyhledávače. Může tě překvapit mile i nepěkně. Tak ať víš, do čeho jdeš.

Zdraví

Rok 2024 bude jen pokračování posledních dvou měsíců roku předchozího. Uvědomila sis, co dělá dobře tvému tělu, a že když se věnuješ fyzické stránce, odrazí se to i na psychickém stavu. Proto dělej všechno, co je ti příjemné a prospěšné – otužuj se, jez zdravě, nepřeháněj to s prací, užívej si pravidelné procházky… Je toho zkrátka tolik! Jen dávej v zimě pozor na nachlazení a v létě na úpal a úžeh. Nic nepřeháněj.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články