Snědá pokožka i bez nutnosti návštěvy solária

New Africa / Adobe Stock
Komerční článek
|
19. 06. 2024
|
Ženy se dělí na dva tábory. Jedny, co rády navštěvují solárium a považují tuto návštěvu i za jakýsi druh relaxu. A další, které se naopak této proceduře obloukem vyhýbají. Návštěva solária má bezesporu své plusy i mínusy.

Dnes však nebude řeč o tomto typu opalování, povíme si něco o zcela jiné možnosti, jak docílit exotického vzhledu pokožky.

Pokud byste rády docílili opáleného vzhledu pokožky i bez nutnosti se opalovat, ať už v soláriu či na sluníčku, pak sáhněte po samoopalovací kosmetice. Existuje mnoho výrobků, které vám s tímto pomohou. Hydratační pěny, krémy, spreje, oleje, bronzery. Díky nim pokožku hydratujete a zároveň získáte požadovaný odstín opálení. Ovšem má to svá pravidla.

Pěny na samoopalování

Pokud budete samoopalovací přípravky používat během celého roku (nejen v létě) musíte počítat s tím, že vaše pleť získá tmavší odstín, tudíž v případě použití make-upu budete muset sáhnout po jiném odstínu, než jste zvyklé. Případně jej vůbec nepoužít. Hydratační pěny na samoopalování lze samozřejmě používat kdykoliv v roce. Vždy, když budete mít potřebu získat svěží, vitální a exotický nádech pokožky. Využít toho lze například v sezóně plesů.

Jak pěnu použít?

Nejvíce vám bude fungovat, když si nejdříve ve sprše provede peeling celého těla. Zbavíte tak pokožku odumřelých podkožních buněk a pokožka bude schopná vstřebat více přípravku. K nanášení použijte speciální rukavici, případně štětec na hůř přístupná místa. Vždy zvolte odstín o něco tmavší, než je vaše pokožka. Zajistíte si tak přirozený opálený vzhled bez fleků. Pokud toužíte po tmavším odstínu, dopracujte se k němu postupně.

Tekuté bronzery a oleje

Pokud jste naprostý začátečník, pak bude pro vás snadnější použití bronzerů. Krémy a pěny potřebují minimálně pár hodin času, než začnou účinkovat. Proto mohou být tekuté bronzery výhodnější. Opáleného efektu docílíte prakticky ihned a navíc bývají tónované (zatímco krémy a pěny jsou bílé), tudíž vidíte, zda jste přípravek dobře nanesly. Bronzer lze ve sprše částečně smýt, tudíž žádné strachy, pokud někde nanesete přípravku víc a jinde méně. Opálení však hned nezmizí. K bronzeru se vyplatí pořídit i rozjasňovač, který maskuje případné nedokonalosti.

Související články