TOP 10: Kam v Praze na salát? Samoobslužné pulty i bary, které tě dostanou

Shutterstock
|
29. 06. 2024
|
Naše hlavní město rozhodně není jen o potěše oka, ale taky o famózní party pro chuťové buňky. Ty v matičce Praze zažijí nekonečnou jízdu i tehdy, když jde o saláty.

Praha není jen městem historických památek a bohaté kultury, ale taky kulinářským rájem. Pokud hledáš lehčí a zdravější varianty jídel, saláty jsou skvělou volbou. Ať už preferuješ klasické recepty, nebo kreativní kombinace, naše metropole skýtá spoustu skvělých míst, kde si můžeš čerstvé a chutné saláty vychutnat.

Satsang

Restaurace Satsang v centru Prahy je oázou pro milovníky vegetariánské a veganské kuchyně. Razí heslo, že stravovat se dá i bez krutosti a jejich saláty jsou nejen zdravé, ale taky plné chuti a barev. Kromě salátů tady najdeš i další lahodná jídla, která jsou připravována z čerstvých a lokálních surovin.

Interiér restaurace je příjemný a útulný. Pro takové posezení s rodinkou nebo s přáteli přímo značka ideál. Navíc je restaurace známá svým přátelským personálem a rychlým servisem, což zaručuje, že se sem bude každý rád vracet.

Avocado Bistro a Bar

První avokádové bistro v České republice najdeš na Chrudimské 5. Jak už je z názvu patrné, hlavní roli tu nehraje nic jiného než avokádo. A to takřka na nekonečno způsobů. Všechna jídla v nabídce avokádo obsahují a ani saláty samozřejmě nejsou výjimkou.

Klasický Caesar salát tak díky avokádu dostává úplně nový a nepoznaný rozměr. Nutno podotknout, že bistro si pečlivě zakládá na odběru avokáda z Mexika a Peru, kde farmáři používají speciální zavlažovací systém, který výrazně šetří vodu. Úžasné flákoty pak ke strávníkům putují od farmáře českého.

Lehká hlava

Vegetariánská restaurace v centru Prahy nabízí tradiční i netradiční saláty, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Třeba jejich rajčatový salát s kozím sýrem je skutečný zážitek.

Restaurace je vyhlášená nejen svými chutnými pokrmy, ale i originálním interiérem, který je inspirován retro sci-fi pohádkou. Lehká hlava je tak místem, kde se můžeš nejen skvěle najíst, ale taky zrelaxovat mysl a užít si příjemnou atmosféru.

Navíc nabízí široký výběr veganských a bezlepkových jídel, což zaručuje, že si tady najde něco podle svého gusta úplně každý.

Nejen bistro

Nejen bistro nabízí útulný a moderní interiér, který je doplněn stylovými prvky a příjemným osvětlením. Menu je pestré, a navíc se vždycky podle sezóny mění. Je tak zajištěno to nejlepší z aktuálních surovin, což je vždy krok tím nejsprávnějším směrem.

Nabídka zahrnuje jak klasické české pokrmy s moderním nádechem, tak i mezinárodní jídla. Můžeš se těšit na různé druhy salátů, polévek, hlavních jídel i dezertů. Mezi oblíbené pokrmy patří například jejich vyhlášené saláty, grilované maso, ryby a vegetariánské speciality.

Herbivore

Bistro a obchůdek Herbivore na Letné je svými veganskými saláty proslulé. Vyzkoušej například jejich quinoa salát s avokádem, cherry rajčaty a citrónovou zálivkou. Jednoznačně si pochutnáš.

Bistro je oblíbené jak mezi vegany, tak i nevegany a to mu rozhodně přidává plusové body. Interiér je světlý a moderní, což je fajn pro unaveného ducha. Herbivore taky často pořádá různé workshopy a akce zaměřené na zdravý životní styl a veganskou kuchyni.

Delmart Bistro

Menu v Delmart Bistro je navrženo tak, aby uspokojilo širokou škálu chutí a dietních preferencí. Nabídka zahrnuje čerstvé saláty, sendviče, polévky, hlavní jídla a lahodné dezerty. Velký důraz je kladen na čerstvost a kvalitu surovin.

Mezi oblíbené položky menu patří Caesar salát, quinoa salát s grilovanou zeleninou, avokádový toast a pečené kuře s bylinkovým dresinkem. Na své si tak přijdou jak mlsné jazýčky, tak chuťové pohárky dam hlídajících si linii. Salátový pult je zkrátka pastvou pro oči a manou pro žaludek.

Bistro Forest

Bistro Forest je perfektním útočištěm pro každého, kdo hledá harmonii mezi chutným jídlem a přírodním prostředím. Díky svému unikátnímu konceptu a důrazu na zdravé a udržitelné stravování se rychle stalo oblíbeným místem mezi místními i návštěvníky Prahy.

Ať už hledáš klidné místo pro snídani, oběd nebo večeři, Bistro Forest tě nezklame. Filozofií bistra je minimalizovat ekologickou stopu a podporovat udržitelné zemědělství a místní dodavatele.

Restaurace Melantrichova

Jeden z kulinářských klenotů v srdci Prahy najdeme v Melantrichově ulici. Představuje spojení tradiční české kuchyně s moderními gastronomickými trendy, což z ní rozhodně dělá oblíbené místo nejen pro turisty, ale i pro místní obyvatele.

Restaurace Melantrichova je pojmenována po ulici, kde sídlí, a na svou dlouholetou tradici a historii je patřičně hrdá. Základním pilířem restaurace je snaha o autentické české pokrmy připravené z nejkvalitnějších surovin. Čerstvosti a sezónním potravinám tedy třikrát hurá.

Sandokan Vegan Bistro

Sandokan Vegan Bistro je vyhledávaným místem na Vinohradech, které se specializuje na veganskou kuchyni s bohatými indickými vlivy a chutěmi. Bistro nabízí samoobslužný bufet plný čerstvých salátů a teplých jídel, což umožňuje rychlé a pohodlné stravování každému, kdo tenhle styl samoobsluhy vyhledává.

Bistro je oblíbené nejen mezi vegany, ale taky mezi lidmi hledajícími chutné a zdravé jídlo v centru Prahy. Pokud ale patříš k těm, kdo bezostyšně s chutí zakousnou i maso, ani tehdy se neboj sem zavítat.

Restaurace SOVA

Útulná rodinná restaurace, která nabízí moderní kuchyni inspirovanou tradičními českými pokrmy. V téhle restauraci se klade důraz na kvalitu a čerstvost surovin, což se taky odráží v jejich pestrém menu. V něm nechybí bezlepkové ani vegetariánské možnosti.

Interiér restaurace je vkusně zařízený a s čistým svědomím se dá doporučit pro různé příležitosti od běžných večeří až po oslavy zvláštních událostí. Přátelský personál se stará o to, aby se každý host cítil jako doma a dle recenzí se mu to rozhodně daří.

Kam zamíříš nejdřív? Na samoobslužný pult, nebo se necháš hýčkat personálem?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje:

  • satsangrestaurace.cz
  • avocadobistro.cz
  • lehkahlava.cz
  • nejenbistro.cz
  • herbivore.cz
  • delmart.cz/bistro
  • vegmania.cz/restaurace/forrest
  • countrylife.cz/restaurace-country-life-melantrichova-praha
  • sandokanprague.cz
  • rest-sova.com/eng
Související články