Módní trendy na rok 2024: vede červená a široké džíny už ze skříně nevytahuj

Shutterstock
|
16. 01. 2024
|
Šaty dělají člověka. A je úplně jedno, jestli se nám ten fakt líbí, nebo jsme z něj na nervy. To, jak se oblékáme, o nás hodně řekne. Tak si to nekažme.

Výběr oblečení nám zkrátka na dojmu buď přidá, nebo ubere. A vůbec nemusí jít jen o dojem první. Ten si sice můžeme zkazit nejzapamatovatelněji a mrknutím oka, ale pokud se budeme ulicemi protloukat jako hastroši, těžko si jej vylepšíme. Bude tomu přesně naopak. A to rozhodně nechceme!

Vnímej vlastní pocity

Ženy často argumentují tím, že na nějaké činčání zrovna moc nejsou a vsázejí nejraději na pohodlné legíny a neformální triko. Možná tě překvapí, že ani tahle kombinace není důvodem k tomu, aby nositelka půl dne klečela na hanbě. Klidně se do legín a trička ohákněme. Když půjde o kvalitní kousky, navíc s módní červenou, která letošku vládne, a legíny budou ve správné velikosti, proč vlastně ne?

Trendy jsou fajn a není od věci mít o nich nějaké povědomí. Pokud se tě ale módní diktát snaží napasovat do něčeho, v čem bys nešla ani na trávu králíkům, dej na svůj pocit a buď nad věcí. Kvalita, uvážlivost, jemnost, vkus, soudnost a udržitelnost. Tyhle aspekty nevyjdou z módy nikdy, tudíž můžeš zůstat v klidu, jde-li nějaké to módes róbes mimo tebe.

shutterstock_602670017.jpg

Džíny se nosí, ale ne široké. Naopak všechny ostatní kalhoty široké být můžou!
Shutterstock
S módními trendy je to jako se sexem. Nenech se tlačit do něčeho, co je ti nepříjemné.

Drž se červené

Pokud jsi ale z jiného těsta a šik kousky tě zajímají, pak ti rozhodně nesmí uniknout informace, že letošnímu roku totálně kraluje červená. A to v jakékoliv podobě. Dominovat bude hlavně prvnímu půlroku.

Během tohohle období pojede opravdu ve velkém a uvidíme ji všude. Opouštět, a to navíc jen velmi drobně, ji začneme až s koncem července. Módní predikce naznačují, že s koncem léta červenou barvu lehce zastíní fialová až temně růžová.

Na střídačku je ale ještě moře času. Teď se soustřeď na červenou a neboj se toho, že by snad mohla působit agresivně. Když ji pěkně sladíš s ostatními kousky a doplňky, nádherně vynikneš.

Nemusíš pochopitelně být červená od hlavy k patě. Vyhraj si s doplňky, přidej červený pásek, opentli se červeným šátkem nebo sáhni po červené čelence. Jestli jsi ale stydlín a při představě toho, jak se soukáš do červené sukně, se ti dělá před očima rudo, můžeš na to jít i jinak. Tuhle zářivou barvu parádně zakomponuješ i díky obrovské červené kabelce.

shutterstock_1655871220.jpg

Červená na někoho působí agresivně. Pokud i na tebe, neoblékej se do ní a dej přednost bílé.
Shutterstock
Co říkáš na červenou? My ji milujeme!

Na široké džíny zapomeň

Sama dobře vím, že ty široké džíny, které jsem pohřbila na dně skříně, to mají spočítané. Ty už rozhodně žádnou parádu nenadělají. Pořád jsem si je nechávala a žila ve sladce naivním domnění, že až přece zhubnu, unosím je. Pochopitelně na to nikdy opravdu nedošlo a chudinky džíny tam v propadlišti mých pravěkých eskových velikostí leží doteď.

A i kdybych snad nějakým záhadným způsobem dneska v noci někde poztrácela takových dobrých deset kilo, bylo by mi to v souvislosti se širokými džínami úplně k ničemu. Ty jsou letos totiž úplně zapovězeny.

Podle módních trendů nechť si karma najde každého, kdo jen pomyslí na to, že by v nich vůbec vkročil na ulici. Zvláštní ale je, že jiné široké kalhoty mají totální zelenou a jsou naopak jako letošní trend silně vyzdvihované. Ať jsou ale v kurzu kalhoty takové nebo makové, nezapomínej, že se můžeš rozhodnout podle sebe. Trend slepě následovat nemusíš. Pořád ale platí, že by sis měla dát záležet na vkusnosti.

Kočičí tipy závěrem

Jestli jsi blázen do módy a netrpělivě už vyhlížíš různé vychytávky, novinky, kapesní rychlé rady i tipy, o kterých se jinde nedozvíš, můžeš jásat. To všechno pro tebe máme a věř, že se poměješ. Informací ze světa módy pro tebe na závěr máme víc než dost.

  • V kurzu jsou letos mašle na milión způsobů. Najdeme je na páscích, na bundách, na nášivkách u kalhot, na saku i na kabelkách.
  • Kalhoty s vysokým pasem letí letos mnohem víc, než tomu bylo například v loňském roce. To ještě zdaleka nebyly na takovém módním vrcholu.
  • O červené už víš. Co ale nevíš je, že stejně dominantní bude i bílá. Té letos nebude nikdy dost a na den bez bílé bychom vlastně neměly ani pomyslet.
  • Odvážnější povahy nic nezkazí výraznými potisky. Ty můžou nést jakoukoliv barvu a motiv, ale nesmí se to tlouct. On takový outfit á la každý pes jiná ves není úplně příjemný na pohled.
  • Zatím to nebude tak horké, ale pomaloučku, polehoučku bychom se měli připravovat na to, že do módy brzo znovu naplno proniknou široká a vysoká ramena. Nemusíš se hned orosit smrtelným potem při představě dřívějších klasických vycpávek, ale něco na ten způsob se ke konci roku začne do módy pozvolna vracet.
  • Pokud ještě v šatníku nemáš jedno kvalitní sako, letos ti bude hodně chybět. To bude hrát prim při různých kombinacích.
  • Fanoušci růžové můžou být letos blahem bez sebe. Po vzoru Barbie trháku se s růžovým šílenstvím roztrhnul pytel a světlý odstín růžové, který nafasoval název millenial pink, jede ve velkém i letos.
  • Mega kabelky obřích až monstrózních rozměrů. Ty jsou v roce 2024 hodně in. Pokud tak potřebuješ na jeden zátah přenést odněkud někam nějakou tu vrtačku, robotický vysavač a mikrovlnku, není problém.
  • A co bys neměla letos, ani nikdy jindy podceňovat, je elegance. Všechno totiž není jen o šatech samotných. Ne nadarmo už samotná Coco Chanel říkala: „Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci.“

A jak jsi na tom s módou ty? Tykáte si, nebo si spíš jdete obě po svém?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje:

  • yahoo.com/entertainment/10-best-dressed-stars-2024-172639738.html?fr=sycsrp_catchall
  • vogue.com/fashion/trends
  • vogue.com/article/kate-middleton-princess-of-wales-affordable-jewelry#intcid=recommendations_vogue-verso-hp-trending_bf58dd59-4736-4037-8468-259273f2911d_popular4-1
  • Coco Chanel, Justine Picardie, 2023
  • Vše, co jste chtěli vědět o módě, Adéla Bartlová, 2018
Související články