TOP 10: Kam na nejlepší brunch v Praze? Rozhodně sem!

Shutterstock
|
13. 03. 2024
|
Ranní ptáče sice dál doskáče, ale kouzlo takových pozdních snídaní těmhle skřivanům zůstane utajeno. Krásně líný brunch totiž ocení hlavně ti, kteří se z postelí hraboší k poledni.

Líné vyspávání běžný týden samozřejmě většině z nás nedovoluje. Ať jsme sovy, nebo skřivani, pracovní, rodinné nebo jiné osobní povinnosti se neptají, jestli se nám z těch teploučkých peřin chce. Jasně že nechce! To se ale holt nedá nic dělat, pokud jsme teda třeba nedědili po tetičce z Ameriky. V pět ráno se to tak na loudavý brunch neboli pozdní snídani úplně netváří. Pochopitelně.

Díky parádním restauracím, kavárnám, bistrům nebo specifickým pekárničkám si však na takový kovaný brunch můžeš zaskočit i o víkendech. Nebo prostě tehdy, kdy tvůj čas dovolí…

Bistro Monk

Do tohohle bistra můžeš na brunch vlastně vyrazit během celého dne. Je úplně jedno, jestli se ti zachce pozdně snídat v pondělí, v sobotu nebo červenci. V Bistru Monk jede brunch furt. Jejich bezkonkurenční domácí chleba, který pečou každé ráno, tě rozhodně nezklame a tím, že se nedá hodit rezervačka, se taky nenech odradit.

Venue

Když brunch, Praha je jasná. A když super brunch, tak určitě Venue. Jde v podstatě o takový malý velký snídaňový ráj, kde nic není problém. Ani příjemná atmosféra, ani česnekový jogurt, ani křupavý toast nebo domácí limonády. Zkrátka a jednoduše ve Venue nepanuje žádná křeč, ani stres a za návštěvu tenhle přátelský podnik určitě, stoprocentně a jistojistě stojí.

Proti proudu

Další pražské bistro, kde o tvůj žaludek kručivě volající po pozdní snídani, bude královsky postaráno. Pohodová, vlídná a milá nota, avšak vetkaná do hodně moderního prostředí. Tak by se protiproudové bistro dalo popsat v souvislosti s vizuálem. A v souvislosti s jídlem? Ani v tomhle ohledu strávníci nestrádají a jedna skvělá recenze střídá druhou.

Eska

Pekárna s kuchyní, kde to žije celý den. Aspoň takové je heslo Esky. A vůbec není mimo. Naopak. Platí do poslední tečky. V pekárně s kuchyní se totiž člověk může dobře nabaštit po celý den. Snídaňové záležitosti si tu dáš i v hodně pozdním odpoledni, vyzkoušíš domácí buchty i koláče, co by se za ně ani babičky nestyděly, a káva? Úplný turbo boost pro tvou produktivitu.

Café Louvre

Klasická velkokavárna, ve které o sebe cinkají hrnky a příbory, hosté hlučí tak nějak disciplinovaně, káva voní už od dveří, které kdysi otevíral i sám velký Albert Einstein a špičkový personál kmitá a pečuje o každého, kdo byť jen v náznaku projeví další snídaňové přání. V Café Louvre jde o kousek luxusu, po kterém sem tam zatouží každý z nás.

shutterstock_2267191925.jpg

Najít místo na brunch v Praze není zase taková věda. Tahle jsou ale nejlepší!
Shutterstock
Na brunch můžeš s kamarádkou, partnerem, celou partou, kolegy, s kýmkoli. A klidně i sama!

La Bottega Bistroteka

Bistroteka vábí své hosty na autentické italské lahůdky, které spojují prvotřídní kvalitu a jedinečnou chuťovou symfonii, kterou v naší české kuchyni neseskládáme. Zastav se a ochutnej třeba lahodný Altamurský chleba, vybrané salámy a prosciutto, sýry nebo osvěžující dezerty a pasty, které ti rozproudí smysly.

Flat Cafe

Už samotný interiér je balzámem pro oči. Zemité barvy působí parádně uklidňujícím dojmem, až se zraky od působivých zdí odtrhávají k pestrému snídaňovému talíři fakt jen těžko. Všechno je navíc laděno do anglického stylu, a nechybí dokonce ani Její Veličenstvo. A pokud snad chceš pracovat nebo studovat i o víkendu, měj na paměti, že v téhle kavárně to v sobotu a neděli nejde.

Kavárna Savoy

Kavárna Savoy je útulným útočištěm pro milovníky kávy, kde se snoubí elegance s pohodlím a vytváří nezapomenutelnou atmosféru všedního dne. Nechybí tak široký výběr lahodných kávových nápojů, pečlivě připravovaných a servírovaných s úsměvem od ucha k uchu. Interiér provoněný čerstvým pečivem pak k božské snídani přímo nutkavě svádí.

DEN NOC

Pokud ujíždíš na lívancích, nesmíš tohle místo minout ani náhodou. Nic jiného než lívance tady totiž nenajdeš a objevíš i takové druhy, o kterých doteď tvůj žaludek neměl ani páru. V nabídce nechybí ani lívance sladké, ani slané a myslelo se i na celiaky. Bistro DEN NOC je pro brunch jako stvořené. Pokud má navíc jít o vyloženě lívancový brunch, Praha pak prostě volá!

THE FARM

Každý týden nové menu, přívětivé prostředí, čerstvé suroviny a experimenty s nejrůznějšími chutěmi. Na pozdní snídani nebo svačinu se sem vůbec nemusí bát zavítat maminky s dětmi, kolegové v kvádrech, ani pár, který zrovna frčí na vlně lásky. THE FARM má pro každého něco a uspokojení chuťových buněk se na tomhle fajn místě koná vždycky.

Který podnik zkusíš jako první?

Související články