Zlaté vejce i nenapravitelný kritik: Jaké jsou vztahy matky a dítěte podle astrologie?

Shutterstock
|
30. 09. 2023
|
Mateřství je sice krásné, ale často taky náročné. Každá z nás je jiná, a máme proto odlišný pohled na svět a výchovu vlastních ratolestí.

Jak vypadají vztahy matky a dítěte podle astrologie? Které znamení mateřstvím trpí a které si ho naopak užívá? Kdo je v roli matky nenapravitelný kritik a kdo pro změnu zapomněl dospět? Čti dál a dozvíš se to!

Matka Beran

Vztah matky Berana a jejího dítěte je občas o obrovském odříkání. A to zejména ze strany ratolesti. Tvrdohlavý Beran nikomu nic nedá zadarmo.

Dítě si většinou přízeň téhle matky musí zasloužit mnohými ústupky, které se ale můžou negativně projevit na jeho budoucím vnímání sebe sama i potenciálního partnera. Dej dítěti prostor a respektuj ho i s jeho chybami, které dokáže samo napravit!

Matka Býk

Pokud jsi maminkou ve znamení Býka, své děti budeš zahrnovat vším možným. Rozhodně nezapomeneš na lásku, péči, toleranci, ale i hmotné statky. Pozor, ať z dítka nevychováš nezodpovědného jedince, který bude natahovat ruku ještě dlouho po tom, co opustí rodné hnízdo. Průběžně dítko uč, že věci v životě rozhodně nejsou zadarmo.

Matka Blíženec

Dítě Blíženců poměrně brzy nabyde pocit, že maminka žije ve své vlastní hlavě. Rozhodně nebude daleko od pravdy! Blíženci jsou totiž proslulí svou proměnlivostí a tím, že nemají příliš zájem pečovat o někoho dalšího.

Často taky nechtějí přebírat zodpovědnost za nepříjemnosti, které s výchovou dětí neodmyslitelně souvisejí. Dítě matky, která se narodila ve znamení Blížence, se bude muset poměrně brzy spoléhat samo na sebe.

Matka Rak

Ženy v Raku jsou známé svými úžasnými rodičovskými schopnostmi. Po právu jsou proto považovány za jedny z nejschopnějších matek vůbec. Pokud je tvoje maminka narozená ve znamení Raka, můžeš si gratulovat. Pravděpodobně jsi byla celý život zahrnována upřímnou láskou a péčí, kterou budeš své mamince jednoho dne ráda oplácet.

Matka Lev

Matku Lvici nemůžeš nikdy překonat. Vždycky se bude vyhřívat ve výsluní svojí výjimečnosti a od ostatních bude očekávat, že ji podpoří v každém rozhodnutí. Pokud bys s ní chtěla soupeřit, se zlou se potážeš. Tady zkrátka není prostor pro kompromisy.

Na druhou stranu počítej s tím, že ve chvíli, kdy se ti bude dít nějaká nespravedlnost, Lvice po tvém boku rázně zakročí. Samozřejmě ve tvůj prospěch.

Matka Panna

Maminky ve znamení Panny si při výchově dětí potrpí na detaily. Bohužel bude klást stejně vysoké nároky nejen na sebe, ale taky na svoje dítko, což mnoho ratolestí až nezdravě vyčerpá.

Matky narozené ve znamení Panny můžou taky často trpět pocitem méněcennosti, který budou promítat právě do vlastní ratolesti, což může být zbytečně stresující.

Jak s touhle velkou osobností vycházet? Udělej maximum pro to, aby byla šťastná, a budou šťastní a milovaní všichni v jejím okolí.

shutterstock_1681617646.jpg

Panny často trpí nedostatkem sebevědomí. To předávají i svým dětem.
Shutterstock
Panny jsou milující matky. Bohužel do svých dětí ale nevědomky promítají podceňování sebe sama.

Matka Váha

Matka narozená ve znamení Vah bude pociťovat obrovskou míru solidarity a zodpovědnosti. Má smysl pro spravedlnost a nesnáší lež. Pokud bys jí zalhala, se zlou se potážeš.

Váhy jen tak něco nerozhodí, pokud jde o mlžení, tajení a lhaní, neznají bratra (ani dceru) a bude trvat dlouho, než ti dokážou odpustit. Na druhou stranu se nemusíš bát být k Vahám upřímná. Pochopí tě, podrží a v každé situaci nabídne řadu alternativních i tradičních řešení.

Matka Štír

Maminky Štírky jsou známé pro svou hlubokou a bezpodmínečnou lásku ke svým bližním. O dětech ale nikdy příliš nepřemýšlejí a v mateřské roli se necítí zrovna dvakrát komfortně.

Pokud se do ní ale nechají „uvrtat“, pak neexistuje znamení, které by svoje děti milovalo víc. Na druhou stranu potřebují tyhle matky spoustu prostoru pro sebe a dají ti poměrně hrubě najevo, že jim jejich plány třeba narušuješ. Neber to osobně, Štírky už prostě takové jsou.

Matka Střelec

Matka ve znamení Střelce bude považovat děti za nejlepší dobrodružství svého života. Proto se bude snažit, aby její děti neměly klasické dětství, ale prožívaly kouzelná dobrodružství, na která budou i ve stáří s úsměvem a nostalgickou slzou v oku rády vzpomínat.

Život s matkou ve znamení Střelce je neskutečně zábavný a dobrodružný. Pokud se ovšem Střelkyně začne nudit, bude trpět nejen ona, ale zejména její okolí.

Matka Kozoroh

Matky ve znamení Kozoroha se pro mateřství narodily! Každý den ho považují za svoje nejlepší rozhodnutí v životě. Dítě téhle matky bude zahrnováno bezpodmínečnou láskou a péčí. Matka o něj bude pečovat jako o zlaté vejce, což může být v mnoha ohledech maličko svazující.

Typické pro tyhle maminky je zdravé soupeření a porovnávání s ostatními, na což si ale poměrně rychle zvykneš.

Matka Vodnář

Matka narozená ve znamení Vodnáře nic příliš neřeší. Nad problémy se nehroutí a pro hrubé slovo nebo pohlavek nejde daleko.

Maminka Vodnářka pravděpodobně bude víc dovolovat než zakazovat a svým dětem dovolí vyzkoušet mnoho věcí. Má k nim naprostou důvěru, což se jí v průběhu let mnohonásobně vrátí. Nejlepší parťačkou pro Vodnáře je dítko ve znamení Blíženců, zatímco nejtěžší bude pro tuhle maminku vyjít s Býkem.

Matka Ryba

Citlivá, tajuplná, emocionálně založená a občas taky plačtivá. Taková je matka narozená ve znamení Ryb. Vyjít s ní není úplně lehké. Pokud si ale jednou získáš její přízeň, neexistuje snad nic, co by mohlo vaše vzájemné pouto zpřetrhat. Připrav se nicméně na to, že občas budeš pro maminku vrba, takže ti bude poměrně často povídat o nepravostech, které se jí v životě dějí.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články